Либидо при мъжете

Най-добрите начини за повишаване на потентността (либидото) при мъжете на база опита ми

Либидо и как да го повишим е тема, която е важна и за мъжете, и за жените. Но днес ще си говорим за потентността при мъжете. И по точно казано, какво да направим за да поддържаме нормално високи нива на мъжка потентност. И първото нещо с което започвам са хранителните добавки, които така често днес ни рекламират по телевизията и други медии.

Днес има много хранителни добавки, които могат да се използват за повишаване на потентността. Най-популярните са: Horny Goat Weed, Корен от мака на прах, Tribulus Terestris (Бабини зъби и Трибестан), Женшен, Цинк, Витамин Е.

Либидо и хранителни добавки за повишаване на потентността

Много хора вярват, че най-добрият начин за увеличаване на потентността е приемането на висококачествени добавки против ниско либидо (libido). Това не винаги е така, но има няколко добавки, които наистина могат да помогнат. Тази статия ще разгледа някои от най-добрите хранителни добавки за повишаване на потентността на база всеобщия и разбира се моя опит, и какво правят.

Мнения за Епимедиум

Някои от тези „либидо добавки“ са по-добри от други, така че е хубаво да сте сигурни, че сте избрали тази, която е подходяща за вас.

Horny Goat Weed (Epimedium) и либидо

Започвам с най-добрата за мен хранителна добавка против ниско либидо при мъжете, и това е Horny Goat Weed (Епимедиум). Тази билка е известна със способността си да повишава либидото и да подобрява еректилната функция. Също така помага при проблеми с плодовитостта както при мъжете, така и при жените. Научи повече по темата, като изгледаш и видеото!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Horny Goat Weed позната още и като Епимедиум маджун е билка, повишаваща либидото, която се използва от векове в традиционната китайска медицина като афродизиак. Известно е, че повишава либидото и потентността както при мъжете, така и при жените. Билката също често е наричана „Виаграта на Изтока“, тъй като има подобни ефекти върху либидото на хората. Horny Goat Weed (Тревата на палавата коза) може да се намери в много добавки за повишаване на либидо.

Повишаване на либидото
ВИЖ ЦЕНАТА НА ДОБАВКАТА – КЛИКНИ НА СНИМКАТА!

Но също така и в добавки за повишаване силовата издръжливост, мускулна маса, изгаряне на мазнини и други продукти, предназначени да подобрят сексуалната активност. Може да се намери и в някои храни, като енергийни напитки, шоколад и кафе на зърна.

P.S. Епимедиум е билка номер 1 в личната ми класация за повишаване на либидо, потентност, енергия и т.н. по темата добавки против ниско либидо. И приемът ми от над 3 години, както и отзиви на други ползватели споделили опита си с мен е причината да я поставя на челна позиция!

Корен от мака на прах

Този корен на прах е популярен, защото е доказано, че помага при еректилна дисфункция, ниско сексуално влечение и безплодие както при мъжете, така и при жените.

Коренът от мака е растение, което расте в района на Андите в Перу. Съдържа много хранителни вещества и минерали, които са полезни както за хората, така и за животните. В допълнение, коренът от мака може да се използва като афродизиак за повишаване на сексуалното желание и либидото. Суровият корен от мака може да се яде или приготвя под формата на чай, но най-често срещаният начин за консумация е като се приемат добавки от мака под формата на хапчета или прах.

Женшен и либидо

Женшенът е билка, която може да се намери в азиатските страни и се използва от векове за повишаване на сексуалното желание, ефективност и издръжливост. Това е естествен стимулант, който увеличава притока на кръв към половите органи.

Ниско либидо при мъжете и повишаване на потентността

Женшенът е традиционна билкова добавка, която се използва в много части на света. Често се използва за повишаване на жизнеността и насърчаване на общото благосъстояние. Установено е, че женшенът е ефективен подобрител на либидото при мъжете и жените.

Някои от предимствата на женшена включват:

  • Повишена потентност (либидо);
  • Повишени енергийни нива;
  • Подобрена умствена яснота;
  • Намалена умора и др.

Женшенът може да се приема като хранителна добавка и с цел повишаване на либидо ефекта. Може да се намери в определени храни като чай и десерти. Важно е да се отбележи, че различните видове женшен имат различни ефекти върху човешкото тяло, така че е важно да проучите вида, който приемате, преди да започнете да го приемате.

Tribulus Terestris и либидо

Tribulus terestris позната и като „Бабини зъби“ е популярна билка, която се използва от векове в китайската медицина. Традиционно се използва като билково лекарство за мъжка импотентност.

Билката съдържа сапонини, които са химични съединения със способността да повишават нивата на тестостерон в организма. Растението съдържа и стероидни сапонини, които спомагат за повишаване на либидото и потентността при мъжете. Билката често е наричана „Бабини зъби“, защото прилича на зъби. Среща се най-вече в средиземноморския регион, Индия и Северна Африка.

Цинк и либидо

Цинкът повишава потентността при мъжете и помага при ниско либидо при мъжете. Цинкът е основен минерал, който се намира в различни храни като червено месо, стриди и боб. Използва се и за лечение на обикновена настинка. Цинкът може да се приема като добавка, която може да бъде закупена без рецепта или предписана от лекар.

Цинк либидо

Според някои университетски проучвания се стига до мнението, че приемането на добавката на цинк в продължение на 12 седмици, е в състояние значително да подобри резултатите на сексуалната функция при пациенти, страдащи от еректилна дисфункция (ЕД). Освен това, добавките с цинк водят до значителни подобрения в нивата на серумния тестостерон и семенните параметри, включително броя на сперматозоидите и подвижността им.

Витамин Е и либидо

Витамин Е също се използва като хранителна добавка и за повишаване на ниско либидо при мъжете. Но според някои проучвания, ефектът от приема му се наблюдава след около 6 месеца всекидневно приемане на добавката.

L-arginin

L-аргинин е аминокиселина, която помага за повишаване на потентността при мъжете. Установено е, че L-аргининът е полезен за повишаване на либидото, както и за подобряване на броя и подвижността на сперматозоидите. Освен това е прекурсор на азотния оксид, който е важен за ерекцията. В проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, изследователите установява, че L-аргининът може да помогне при ниско либидо при мъжете. L-аргининът е съединение, което се намира в човешкото тяло и е доказано, че има положителен ефект върху ниското либидо при мъжете.

Л аргинин мнения
47.00лв. 32.90лв.

Направено е проучване за ефектите на L-аргинин върху мъжката сексуална функция. Проучването включва 30 мъже с еректилна дисфункция. Давани са им плацебо или L-аргинин в продължение на шест седмици и след това е измерена сексуалната им функция. Резултатите показват, че тези, които приемат L-аргинин, имат по-добри ерекции от тези, които приемат плацебо.

В заключение! Най-добрите добавки за увеличаване на потентността (либидото) са и тези, които могат да ви помогнат и да тренирате по-добре, и да се храните по-здравословно. Добавки като протеин на прах и креатин монохидрат например са добри за изграждане на мускули във фитнеса и възстановяване. И това е следващият сигурен начин за повишаване на либидо, който ще разгледам по долу в публикацията ми.

Фитнес, хранителен режим и либидо

Правилният тренировъчен план и хранителен режим са важни за високото либидо и като цяло за потентността и при мъжете, и при жените. Каквото и да си говорим, каквото и да пием, то красивата форма и здраве освен всичко друго! О, да! Красивата форма на тялото излъчва огромен сексапил.

Упражнения за повишаване на либидото и потентността при мъжете и жените

Именно и поради тази причина упражненията във фитнес залата са задължителни. Те съдействат активно, както за изграждането на красиво и секси тяло. Така и за повишаване на ниско либидо и при двата пола. Затова наблягайте най-вече на базовите упражнения от тежката артилерия – пълен клек, мъртва тяга, вдигане на щанга от хоризонтална лежанка, раменни преси, коремни преси, френски преси, сгъване за бицепси и др.

Храни, които повишават либидото (потентността)

Има много храни, които могат да помогнат за повишаване на либидото. Те включват, но не се ограничават до стриди, шоколад и авокадо.

Храни и либидо
  • Стриди

Стридите са богати на цинк, който е ключов минерал за производството на тестостерон. Стридите също съдържат високи нива на витамин А, за който е известно, че повишава сексуалното желание.

  • Шоколад

Шоколадът съдържа кофеин и фенилетиламин, които са естествени стимуланти и е доказано, че повишават либидото при някои хора.

  • Авокадо:

Авокадото съдържа здравословни мазнини, които могат да помогнат за притока на кръв и циркулацията, което е важно за сексуалното здраве и възбудата.

Ниско либидо и порно

Апетитът идва с яденето, гласи една стара поговорка. Така, че и нещата с порното и либидото са почти идентични. Задайте си въпроса… например за какво се сещате, когато видите снимки или видеа с Арнолд Шварценегер от ерата му на разцвета. Или пък друга фитнес звезда. Разбира се, че веднага се повишава желанието ви за постигане на красива форма. Същото е, ако гледате и някакво готварско телевизионно предаване. Искате и вие да си направите такова ястие.

Ниско либидо и порно

Е, хубаво де! Ама, честно! Не е ли същото и при гледането на порно? Изморен сте, не ви е до секс, ниско либидо. Разбира се, че филмите за лица 18+ ще повлияят положително на вашето либидо. Дори сега се сещам, че някои културисти колеги (и аз разбира се 🙂 ), сме гледали порно за да повишаваме нивата си на тестостерон. А от там да го използваме в тренировките си за красиво тяло, взривна сила и физическа издръжливост. Разбира се, този вариант… може и да отложи тренировката ви за малко по късно! 🙂