Меандрите на Бяла река

Мисия: [BIKE] – Ден 15. Грабни велосипеда и хайде към „Меандрите на Бяла река“ през изоставеното село Малиново! [+Видео]

Днешният ми маршрут до „Меандрите на Бяла река“ беше без забележка! Така, че ако си имаш як планински велосипед и си решил в един от почивните си дни да се отдадеш на супер приятно колоездене. То! Препоръчвам ти и с двете си ръце днешния ми маршрут до „Меандрите на Бяла река“ , но през изоставеното село Малиново. Точките на велопрехода съм описал по долу с текстова, снимкова и в края на публикацията – видео информация.

Велопреход от град Ивайловград (през село Малиново) до Меандрите на Бяла река!

И след като направих първото си хранене за деня с чаша протеинов шейк и един банан. Насладих се и на първото за деня ароматно и изпълнено с позитивни момент кафе „Martines Caffe“ (в кафе „Ellada“, гр. Ивайловград). Напред към първото от маршрута ми село Кобилино.

Кафе Мартинес добро кафе

Температурите и вятъра в днешния ми ден 15 от „На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] са изключително приятелски. Вятърът през цялото време беше попътен, а слънцето грееше много приятно. Малко след като изкачих първото 3 километрово нагорнище към местността Колибаря се засякох и с друг велосипедист, който хванах на „местопрестъплението“(на снимката).

Янко Кондакчиев

Това е Янко Кондакчиев (един от най-големите производители на каменни и мраморни облицовки), който се беше запътил на работа с буса си! А в буса си за моя голяма изненада беше здраво закрепил и своя „пистов байк“. За пример! Ура!!!

Изкачих нагорнището и напред към село Кобилино

След като изкачите нагорнището от град Ивайловград и достигнете кръговото в местността Колибаря(най-отгоре). Тръгнете по пътя за град Крумовград(не пийте алкохол и не пренасяйте забранени от закона вещества – има постоянна патрулка).

Село Кобилино
Село Кобилино

Карайте само направо и след около 10 километра ще видите табела сочеща за село Кобилино. Пътят до табелата е почти равен, а от табелата до селото е само надолнище.

Маршрут до Меандрите на Бяла река

След като достигнете селото, минете през центъра и се отправете по стръмен асфалтов път към село Пелевун. След като изкачих стръмното нагорнище поспрях да щракна още някоя снимка, както и да направя второто си за деня хранене.

Диета с протеинов шейк
Претеинов шейк „Weider“

Похапнах един банан, оризовка и порция вкусен 78% протеинов шейк, който ми е предоставен в помощ на мисията ми от официалните вносители на „Weider“ за България.

И ето ме в село Плевун – селото на Капитан Петко Войвода!

Всъщност не знам дали Плевун е селото на Капитан Петко Войвода, но преди да влезеш в селото има голяма табела с неговия лик. А в центъра на селото има негова огромна статуя, направена от камък.

Статуя на Капитан Петко Войвода в село Плевун

Спрях се в селото и запитах за пътя до изоставеното село Малиново. Местен човек ми обясни подробно пътя до там, но за препоръчване е да питате и други хора по пътя, защото табели за село Малиново няма!

Не тръгвайте за село Малиново с автомобил!

Пътят за село Малиново е проходим най-вече с планински велосипед. Да! С планински велосипед и слагам точка. Защото след като достигнете село Малиново, пътят става още по каменист и стръмен.

Село Малиново
Част от село Малиново

А, когато достигнете Меандрите на Бяла река и се насладите на безценната гледка, и след това решите да се отправите към село Меден бук, то! Буум! Има дълбока до коленете река и как се преминава ще видите във видеото ми по долу.

Път до село малиново каменист

Всъщност има вероятност да преминете реката с високопроходим автомобил, а за връщане на обратно – не препоръчвам!

Меандрите на Бяла река

Каменисто-песъчливото трасе до село Малиново и до Меандрите на Бяла река е супер яко и повдигащо адреналина. Въпреки, че не е от най-опасните, препоръчвам да внимавате, защото има доста улеи, издълбани от дъждовете.

Път до меандрите на бяла река
Меандрите на Бяла река

След като достигнах Меандрите, отседнах на по чаша кафе с туристи от град София. След малко пристигнаха и други и се оказа, че си имаме и общи познати.

Кафе Мандрица
Време за кафе

„Меандрите на Бяла река“ са една красива местност, която препоръчвам да посетите. Вземете си и палата. Тук природата е „девствена“.

Път за река

Насладете се на чистия въздух и аромат на цветя. Гмурнете се и в река Бяла, и се насладете на слънцето припичайки се на някой от големите корещи камъни.

Видео материал от моят велопреход

В следващия видео материал съм събрал във видео кадри, велопътуването ми в ден 15 от „На война с мазнините без повиквателна. Мисия: [BIKE]. Батериите на фотоапарата ми свършиха малко преди края на дестинацията. И все пак… насладете се на видеото и вижте пътя до „Меандрите на Бяла река“ през изоставеното село Малиново.

Паднах и в реката след като се подхлъзнах на мокър камък, и мога да споделя, че водата и от сега е добра за „къпане“. А на връщане от село Меден бук към град Ивайловград си купих и пчелен мед от пчели, които видимо живееха в този чист регион.

Натурален пчелен мед

„На война с мазнините без повиквателна“. Мисия: [BIKE] се провежда с любезното партньорство на най-големия български производител за велосипеди в Европа „MAXCOM“.

Вело магазин

2 thoughts on “Мисия: [BIKE] – Ден 15. Грабни велосипеда и хайде към „Меандрите на Бяла река“ през изоставеното село Малиново! [+Видео]

  1. Иван Пашов says:

    Страхотен маршрут и със сигурност зареждащ с много положителни емоции. Сподели как ти се отразяват тези велопоходи на силовите тренировки и мускулната маса. Аз също съм голям фен на велопоходите.

    • М. Гергов says:

      Благодаря за коментара Иво. Много по приятно е от скучния велоергометър(например). Ще споделя и за това как ми се отразява на силовите тренировки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *