Micellar Casein, Scene 8, Sofia City

Нощен протеин КазеинСъс сигурност ви се е случвало да работите до късно на снимачната площадка, компютъра или пък просто сте излезли на дискотека с приятели.
Все хубави и ползотворни сценки, нали.

Но нека погледнем, какво всъщност се случва зад кадър в нашето тяло.
Часът вече е около 22.00ч или доста по-късно и е време за сън.
Време в което, тялото изпада в състояние на покой и започва възстановяването ни.
През целия ден ние сме поемали ценни хранителни вещества на всеки 3-4 часа.
Би било чудесно да продължим и сега.

Да, чудесно би било, но нека си признаем, че малцина от нас стават да се хранят нощем.
Тялото ни се нуждае поне от 8 часа здрав сън за да се възстанови пълноценно за деня.

НАВИВАМ СИ АЛАРМАТА НА ЧАСОВНИКА И СТАВА

Да, това е един от вариантите да продължим да се храним и през нощта, като по този начин предпазваме тялото си от изпадане в катаболно състояние, забързваме метаболизма си, както и осигуряваме постоянен приток на хранителни вещества.
Храним се почти като кърмаче, а това всъщност е много добър режим.

Хранейки се по този начин на всеки 3-4 часа, ние се възстановяваме пълноценно.
Да ставаш обаче посред нощ и да похапваш пилешко филе си нелека задача.
Естествено, че има и по-лесен вариант, но вие преценете, кой ви допада.

80% PROTEIN MICELLAR CASEIN(НОЩЕН ПРОТЕИН)

Micellar Casein осигурява продължително освобождаване на аминокиселини поради своята уникална усвояемост. Той обрязува гел в стомаха, забавяйки транзитното време в храносмилателната система, като така забавя усвояването на протеина. Това го прави идеален продукт, когато се търси бавно и продължително осигуряване на необходимия протеин.

Казеин - нощен протеинMicellar Casein предлаган от Reflex Nutrition се произвежда чрез ултра филтрация на обезмаслено мляко – този процес отстранява излишъка от лактоза и мазнини. Получената суровина е почти 85% протеин.

В иновативното изследване, извършено от Dr. Yves Boire, различията в метаболичните реакции между суроватъчния протеин и казеина са били индивидуално наблюдавани през период от повече от 7 часа върху 16 млади и здрави доброволци. Резултатите са били много интересни и са показали, че двата продукта: казеина и суроватката имат много различни въздействия, когато се касае за поддържане и изграждане на мускулната тъкан.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ОТКРИТИЯ СА БИЛИ

– Констатирало се е, че казеинът препятства катаболните процеси в мускулатурата с 34% за период от 7 часа.

– Концентрациите на аминокиселините в кръвната плазма остават значително по-високи през 7 часовия период при казеина, сравнени с тези на суроватката.

– Концентрацията на аминокиселини в кръвната плазма спада драматично при суроватката след 3 часа (при групата, консумираща суроватка).

– Макар нивата на кръвната плазма да спада драматично при суроватката, нетното увеличение на протеиновия синтез се увеличава с 68%.

Причината за способността на казеина да поддържа толкова продължително освобождаване на аминокиселини е поради изключителната му усвояемост. Той образува в стомаха специфичен гел, забавящ транзитното време в храносмилателната система, като по този начин забавя усвояването на протеина.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА MICELLAR CASEIN

Micellar Casein е много популярен избор сред запалените бодибилдъри.
Консумирайте една порция преди лягане. Можете да вземете една порция също при предстоящ продължителен период от време до следващото хранене (повече от 3 часа).
Дозировката е 3 мерителни лъжички с връх (=46гр.) в 450мл. вода или мляко.

КАКВО ОТЛИЧАВА MICELLAR CASEIN ОТ КОНКУРЕНТИТЕ

Micellar Casein от Reflex Nutrition е бързо разтворима смес от продължително действащ протеин, произведен от свежо обезмаслено мляко. Не трябва да се бърка с киселинен казеин или казеинати, които се произвеждат посредством производствени процеси, които могат да денатурират (разградят) протеина. Протеинът, намиращ се в Micellar Casein е неденатуриран, осигуряващ около 80% казеинов протеин и 20% суроватъчен протеин.

Казеин протеин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *