Онлайн фитнес инструктор

Онлайн фитнес инструктор на живо – митове и истини на база професионалния ми опит

Онлайн фитнес инструктор е най-новата и атрактивна услуга, която започва да набира все по-голяма скорост по света. Все повече фитнес центрове и фитнес треньори, започнаха да предлагат тренировки на живо и онлайн тренировки с личен фитнес треньор. Причината за развитието на тази иновативна услуга е познатият на малко и голямо „мега опасен“ и свръх интелигентен PR „Кромид“ вирус възпиран само и единствено с маска и роден в Китай. Аплодисменти! Та за да се предпазят от поредните евентуални затваряния на фитнес залите! Хоп! Родила се тя нова фитнес услуга, ама онлайн! Е не е много нова, но сега набира скорост!

Преди няколко дни запитах един всеизвестен доцент от Национална Спортна Академия, какво му е мнението на тема онлайн тренировки с фитнес инструктор. Отговорът му е почти като моят и със сигурност всеки един истински професионалист ще се съгласи с мен. Но нека се впусна в подробности по темата „Онлайн фитнес инструктор“.

Онлайн фитнес инструктор – митове и истини!

В следващите редове ще споделя моите възгледи по темата онлайн фитнес инструктор на база опита си във фитнес средите, който е над 20 години.

Видео материал. Кликни на видеото!

Тел. за въпроси: 0893 889 768

Имаш нужда от фитнес треньор?

С онлайн фитнес тренировки можеш да отслабнеш

– Със сигурност е така, като се има предвид да намалиш процентът на подкожните си мазнини. За целта е необходимо да тренираш поне 30 минути три пъти седмично с онлайн фитнес инструктор, но доста активно! Разбира се още по добре е тренировката да бъде за по час 4-5 пъти седмично.

Всъщност отслабването е свързано с изразходване на повече калории, отколкото приемате. Дори и само да тичате или пък да извършвате друг вид физическа работа ще свалите мазнини, дори и без да използвате хранителни добавки за отслабване.

Онлайн фитнес инструктор и книга за тренировки у дома

Но за да бъдат мускулите красиво и симетрично оформени е необходимо да тренирате всеки мускул със специално подбрани упражнения. И като дългогодишен фитнес инструктор – препоръчвам базовите упражнения!

С онлайн фитнес инструктор можеш да повишиш мускулната си маса

– Повишаването на мускулната маса е доста по сложен процес от намаляването на мазнините и това го знае всеки професионален фитнес инструктор. С онлайн тренировки също може да повишите мускулната си маса, като за целта е необходима специална тренировъчна програма. Основният проблем тук е, че след време ще е необходим тренировъчен партньор, който да помага за последните повторения от работните серии. Както сами разбирате онлайн фитнес треньорът няма как да помогне. За целта ще бъде необходимо да помолите някой друг, който да бъде вашият тренировъчен партньор.

Няма смисъл да плащам за онлайн фитнес треньор, защото има много безплатни в Youtube

– Категорично не съм съгласен, че безплатните видеа в интернет ще заместят т.нар. онлайн фитнес треньор или фитнес инструктор! Наистина в интернет има безброй безплатни видеа с тренировки, които могат и да помогнат до известна степен. Но те може да не са създадени специално за вас, а това създава и опасност от травми и демотивация! Преди години като начинаещ съм си купувал всеки месец вестници и списания по фитнес и следвах най-различни програми на професионалисти.

Но ефектът беше много слаб. Хвърлих доста пари и време в експерименти. Но, откакто започнах да тренирам с треньор и тренировъчен партньор, тогава резултатите започнаха да растат.

Онлайн фитнес треньор

Разбира се най-добре е да ползвате личен фитнес инструктор на място във фитнес залата, но когато нямате тази възможност и сте начинаещ. Когато нямате мотивация! Тогава идва време да си наемете онлайн фитнес инструктор. Благодарение на онлайн фитнес инструктора ще тренираш в точния час за който сте се разбрали и няма как да откажеш, защото часът е запазен. И може би вече си задавате въпроса…

Какво представлява тренировката с онлайн фитнес инструктор и в подробности за фитнес инструкторите?

Благодарение на услугата онлайн фитнес инструктор можеш да тренираш от всяка точка на света под наблюдението на личен професионален треньор на живо или на място! Фитнес инструктор е човек, който инструктира другите как да останат здрави и във форма чрез физически упражнения. Фитнес инструкторите често работят във фитнес зали, фитнес центрове или други подобни институции. Те могат също да работят на свободна практика или самостоятелно заети работници, в зависимост от тяхната квалификация и опит.

Фитнес инструкторите трябва да имат опит в здравната и фитнес индустрията. Те трябва да са запознати с различни рутинни упражнения, както и подходящото оборудване за тези процедури. Фитнес инструкторите също трябва да имат познания за техниките за оказване на първа помощ при често срещани наранявания. Много хора в България и по света не са наясно с предимствата на фитнес инструкторите. Те смятат, че това е просто работа за тези, които не могат да намерят нищо по-добро. Но в действителност фитнес инструкторите са сред най-важните хора в нашето общество, защото ни помагат да поддържаме добро здраве и благополучие.

Фитнес инструкторите са отговорни за предоставянето на насоки и съвети на своите клиенти

Те работят с хора от всички възрасти и нива на фитнес, за да им помогнат да постигнат целите си за здраве и фитнес. Ролята на всеки фитнес инструктор е да води групов клас, като класове по спининг, йога или учебен лагер. Инструкторите също преподават индивидуални сесии и предлагат персонално обучение. Те могат да бъдат самостоятелно заети или да работят за фитнес зала или здравен клуб. Фитнес инструкторите трябва да могат да демонстрират упражненията, които преподават в клас, така че да могат да предоставят персонализирана обратна връзка относно формата и техниката.

Фитнес инструкторите също работят в много различни области, като фитнес зали, училища, офиси и болници. Те са наети от правителството или частни компании. Фитнес инструкторите обикновено преподават уроци във фитнес зали или студия за упражнения, за да помогнат на хората да отслабнат или да станат годни. Те могат също така да работят с децата върху тяхното физическо развитие чрез училищни програми или програми извън училище в местните гимназии.

Много фитнес инструктори имат повече от един вид курс за фитнес инструктор, защото има толкова много различни видове работни места. Също така и най-различни курсове. Разбира се завършването на един двуседмичен курс в никакъв случай не може да се сравни с 4-годишното обучение за треньор в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ или пък с огромния стаж натрупан от лични експерименти и състезания.

Мартин Гергов – 4-тен Национален шампион и Държавен рекордьор по силов трибой

Фитнес инструктор е човек, който учи другите как да поддържат форма, и не само!

Инструкторът трябва да знае за различни упражнения, здравословни хранителни навици и значението на упражненията за здравето. Те са отговорни да обучават хората как да упражняват по начин, който е подходящ за тяхната възраст, физическо състояние и други фактори. Работата на всеки фитнес инструкторът също е да може да мотивира хората, да тренират по-често и да бъдат физически активни като цяло. Тази работа изисква човек с добри комуникационни умения, тъй като той трябва да може да дава инструкции, като същевременно го насърчава.

Ролята на фитнес инструктора е да проектира и предоставя хранителни и тренировъчни програми, които ще помогнат на клиентите им да постигнат своите цели за здраве и уелнес. Програмите биват за:

  • Отслабване (намаляване на мазнините);
  • Мускулна маса;
  • Издръжливост;
  • Взривна сила и други.

Професионалният фитнес инструктор, трябва да има познания в почти всички аспекти на физическата активност, която включва анатомия, физиология, наука за упражненията, биомеханика и хранене. Те също така трябва да могат да оценят физическите способности на своите клиенти, за да дадат съвет как могат да подобрят здравето си. Фитнес инструктор може да работи във фитнес залата, у дома или онлайн с хора, които искат да подобрят физическите си способности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *