Как да поддържаме лесно формата си на плажа и кога кросът може да е опасен!

580 Views
отслабване на корема

С „Mr. Indigo“ на плажа до гр. Александроуполи, Гърция

Отслабване на корема! Опсс! Постигнахте ли го?! И когато стане време за море, и когато отпускарският сезон настъпи, и тогава не трябва да забравяме за формата, която сме градили, толкова упорите до преди отпускарския сезон.

В следващите редове ще представя топ 3 силови упражнения, които можете лесно да изпълнявате на плажа по време на своята ваканция. Също така ще разберете във видео материала по долу и защо е опасно да тичате по плажа и по точно казано в „алеята” по която тичат една голяма част от плажуващите.

Изпълнение на комплекс от упражнения „Muscle Beach“ за поддържане на атлетична форма на плажа!

И започваме с крос за разгрявка и за по голям разхода на калории, съответно изгаряне на мазнини. Кросът е упражнение при което участва цялото тяло. За него не е необходима, толкова голяма концентрация, колкото при силовите упражнения и е идеално упражнение за събуждане на организма и подготвянето му за предстоящите силови упражнения.

Повечето плажуващи, обаче тичат в онази част на плажа, която е опасна за здравето и по точно казано там, където водата и плажа се допират(повече за упражнението – вижте във видео материала по долу).

отслабване на корема упражнения

Това тичане е опасно за здравето ни!

Пристъпваме към първото силово упражнение и това е упражнението „Клек с подскок на място”. За да изпълните правилно и по безопасно това упражнение:

1. Свалете плажните си чехли в случай, че сте с такива и заемете разкрач малко по широк от широчината на рамене за да акцентирате и върху седалищните мускули. Изберете равна и твърда повърхност на плажа.
2. Изпъчете гърди напред и дупето назад(т.е. заемете S-образна стойка) , поемете въздух и клекнете плавно.
3. След като достигнете най-долната част на упражнението(тазобедрената става е малко по ниско от колянната става) – отскочете максимално нагоре издишвайки.

Повече за това упражнение, както и за всички останали – вижте във видео материала!

Лицеви опори е второто базово упражнение към което, трябва да пристъпим след като стегнем бедрата и дупето след клека с подскок. Неговата цел е да натоварим и горната част на тялото, акцентирайки най-вече върху – гърди, трицепси, рамене, гръб и… бицепси. За да изпълните правилно това упражнение:

1. Заемете изходно положение за лицева опора, като главата е насочена напред и леко нагоре.
2. Вдишвайте, когато спускате тялото си към пясъка.
3. Издишвайте, когато се изправяте(т.е. по пътя към изходното положение за лицева опора).

И няма как да пропуснем да натоварим една от най-атрактивните мускулни групи по време на своята ваканция, и това е корема(коремната мускулатура). Плажната ивица е чудесна място за натоварване и на горната, и на долната част на коремната мускулатура. Смятам, че тази част от тренировката ще ви хареса най-много и ще привлечете, и други плажуващи да се включат в тренировката с вас.

Правете този комплекс от упражнения за отслабване на корема и по точно казано поддържане на нисък процент мазнини през ден, като за предпочитане са ранните сутрешни часове. Така, няма да загубите своята форма по време на своята ваканция!


Виж още от блога

Чуйте как Flexin 500 помогна на майка ми, която имаше болки в коленете! (Видео)

Как да Отслабнем правилно с хранителен и тренировъчен план?

септември 13th, 2010

Най-добра програма за отслабване? Отслабването или по точно казано намалянето на подкожните мазнини със сигурност е много по лесно от колкото изграждането на мускулна маса. И ще ви запозная, защо неща...

Виж Повече

Диета за мускулна маса

Как се прави „Мускулната маса“. Програма за хранене и тренировки.

юли 10th, 2010

Как се става, толкова голям и релефен, колкото този на снимката в ляво Хм! Не се заблуждавай, защото това не става без забранени субстанции(лекарства) или допинг. Употребяван от състезатели. В случая ...

Виж Повече


свежа спирулина паста
Свежа "Спирулина" -
паста от спирулина

130 грама
Цена: 30.00 лв
5 от възможни 5 звезди!
Крем с моментален ботокс ефект
Крем с моментален ботокс ефект "Instantly Ageless"
2бр. флак. х 4мл
Цена: 20.00 лв
5 от възможни 5 звезди!
Фет бърнър за жени и мъже
Фет бърнър за жени и мъже "Therma Cuts"
120 капсули
Цена: 64.00 лв
5 от възможни 5 звезди!
Flexin 500 - против болки в ставите
Flexin 500 - против болки в ставите(колене, кръстa)
90 капсули
Цена: 39.00 лв
5 от възможни 5 звезди!

Благодаря, че посетихте блога ми. Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в катeгория до 75 кг(клек: 250кг; вдигане от лег: 180кг; мъртва тяга: 280кг), Дипломиран курсист на "FIFA", фитнес инструктор и автор. Четвърти в Света по мъртва тяга(265кг) за 2001 г. За връзка с мен : Тел. 0893 889 768

Оставете Отговор