Великият треньор Иван Абаджиев днес става на 85 години! Честито шампионе!

Иван Абаджиев треньор
Днес световно известният български треньор по вдигане на тежести – Иван Абаджиев навърши скромните за всеки шампион 85 години. Нека му го честитим и ние! Честит Рожден Ден Тренер. Бъди здрав!

Повече за Иван Абаджиев

Иван Абаджиев е роден на 12 февруари 1932 година в малкия Нови пазар. Той започва да тренира вдигане на тежести през 1953 г. в категория до 67,5 кг. В тази категория участва на световното първенство в Мюнхен през 1955 г. Иван Абаджиев е един от моите треньори и под чието ръководство премина подготовката ми за Световното първенство по силов трибой през 2001 година. Старшият винаги беше „недоволен“ , защото тренирахме само по два пъти на ден, а трябваше да тренираме по три, дори четири пъти на ден. Но естествено условията, които ни осигуряваше нашата федерация не ни го позволяваше, защото трябваше и да работим(тайно през нощта без да знаят треньорите).
На световното с треньора Иван Абаджиев
На Световното по силов трибой през 2001г.
Иван Абаджиев е един от най-скромните и всеотдайни треньори, които познавам и с когото съм тренирал. В тази редица влизат и другите ми треньори, а именно Олимпийският шампион Андон Николов, както и Митко Иванов, Димчо Бъчваров и др.
Мъртва тяга световно
Дърпам 260 кг мъртва тяга в категория до 75 кг на Световното по силов трибой през 2001
Радвам се за онези минали години, когато имаше български щанги, и се натъжавам, когато се замисля за днешните български щанги. И за днешния спорт за здраве, който се превръща в един голям бизнес! А те треньорит, истинските треньори стоят „незабелижими“ там някъде в „прашния ъгъл“ на българската фитнес зала.

Имаш въпроси? Ползвай формите за контакт!

Ако желаете да се свържете с мен Мартин Гергов във връзка с възникнал въпрос, използвайте формите за контакт по-долу. Ще ви отговоря възможно най-рано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *