Великият треньор Иван Абаджиев днес става на 85 години! Честито шампионе!

2120 Views
Иван Абаджиев треньор

Иван Абаджиев, Снимка: Фейсбук, 12/02/2017г.

Днес световно известният български треньор по вдигане на тежести – Иван Абаджиев навърши скромните за всеки шампион 85 години.
Нека му го честитим и ние! Честит Рожден Ден Тренер. Бъди здрав!

Повече за Иван Абаджиев

Иван Абаджиев е роден на 12 февруари 1932 година в малкия Нови пазар.
Той започва да тренира вдигане на тежести през 1953 г. в категория до 67,5 кг. В тази категория участва на световното първенство в Мюнхен през 1955 г.

Иван Абаджиев е един от моите треньори и под чието ръководство премина подготовката ми за Световното първенство по силов трибой през 2001 година. Старшият винаги беше „недоволен“ , защото тренирахме само по два пъти на ден, а трябваше да тренираме по три, дори четири пъти на ден.
Но естествено условията, които ни осигуряваше нашата федерация не ни го позволяваше, защото трябваше и да работим(тайно през нощта без да знаят треньорите).

На световното с треньора Иван Абаджиев

На Световното по силов трибой през 2001г.

Иван Абаджиев е един от най-скромните и всеотдайни треньори, които познавам и с когото съм тренирал.

В тази редица влизат и другите ми треньори, а именно Олимпийският шампион Андон Николов, както и Митко Иванов, Димчо Бъчваров и др.

Мъртва тяга световно

Дърпам 260 кг мъртва тяга в категория до 75 кг на Световното по силов трибой през 2001

Радвам се за онези минали години, когато имаше български щанги, и се натъжавам, когато се замисля за днешните български щанги. И за днешния спорт за здраве, който се превръща в един голям бизнес! А те треньорит, истинските треньори стоят „незабелижими“ там някъде в „прашния ъгъл“ на българската фитнес зала.

reklamen_fitness_baner
За Автора

Благодаря, че посетихте блога ми. Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в катeгория до 75 кг(клек: 250кг; вдигане от лег: 180кг; мъртва тяга: 280кг), Дипломиран курсист на "FIFA", фитнес инструктор и автор. Четвърти в Света по мъртва тяга(265кг) за 2001 г. За връзка с мен : Тел. 0893 889 768

Оставете Отговор