С колко грама мазнини отслабваме след 20 км крос на стадиона?

6175 Views
Уред за измерване на мазнини

Преди началото на кроса уредът ми за измерване показва 22.9% мазнини

Добър въпрос, нали? Но пък не е много лесен за изпълнение!
И все пак си заслужава труда, защото красиви и симетрични форми без правилно хранене (диета) , силови тренировки и крос за още по бързо отслабване (намаляне процента на подкожните мазнини) , не стават.
И ето днес реших да си направя един тест, и който да споделя.

Готови за старт на 20 км крос и първо измерване на подкожните мазнини

Първо се качих на кантара за да отбележа теглото си преди кросът от 20 километра, а и уредът ми за измерване на мазнини BF-306 го изисква.

Кантарът показа 78 кг (без дрехи и обувки) при ръст 176 см и 36 години.
След като въведох всички необходими данни в уреда ми за измерване на мазнини – ето и резултата!

Най-добър уред за измерване на мазнините

Часът е някъде към 18.00ч. и вече съм на стадиона

В началото на кроса(около 10-12 км) винаги тичам слушайки музика от плеъра на телефона чрез който пък, ползвам програмата „Endomondo“ за отчитане на изминатите тренировки с гласово съобщаване на всеки километър.

Първите 10 км минават бързо благодарение на физическата издръжливост, която имам в началото, допълнително стимулирана от музиката, която слушам по време на кроса и „непослушните“ слушалки, които все излизат от ушите ми при набиране на по голяма скорост. (които скоро ще заменя със специални блутут слушалки за тичане, но още не са пристигнали).

След това обикновено захвърлям слушалките, защото стават прекалено дразнещи и продължавам с останалите километри.
Ето и резултата от спортното приложение „Endomondo“.

Endomondo крачкомер

И отиваме към втората част от измерването с BF-306

Кантарът след 20 км-вия крос показва 77 кг (т.е. свалил съм 1 килограм най-вече под формата на вода, а това показва и програмата на телефона ми „Endomondo“ – 0,95 литра).

А сега да видим, какво ще покаже уредът за измерване на мазнини, който ме очаква с нетърпение в чантата ми за спорт. Ето и неговият резултат( -1,4%).

С колко килограма се отслабва на тренировка за отслабване

С колко грама мазнини отслабнах след 20 километра крос за 2 часа и половина?

Признавам, че не съм настъпвал газта, защото след това ще имам проблеми с коленете и надкостниците и това ще възпрепятства следващата ми тренировка. (по добрият вариант е 20-те км да се разделят на два пъти.

Според статистиките, ако се изгорят с 3 500 калории повече от приетите за деня, това означава, че 453.6 грама мазнина се превръщат в енергия.

В днешния случай след 20 км крос, общо изразходих 1717 калории, което според статистиките би следвало да е равно на изгорени около 200 грама мазнини от тялото ми.

Така, че следващият път, когато пожелаете да отслабвате бързо, имайте предвид и тези факти *.
Т.е. горите средно по около 10 грама мазнини на километър крос.

*Естествено, това зависи и от други фактори като – местоположение на мястото за крос, тегло и възраст на спортуващия, метаболизъм, прием на течности и храна, метероологични фактори и др.


Виж още от блога


Ревю на Therma Cuts, която обещава до 12 килограма отслабване за 5 седмици


Как да Отслабнем правилно с хранителен и тренировъчен план?

септември 13th, 2010

Най-добра програма за отслабване? Отслабването или по точно казано намалянето на подкожните мазнини със сигурност е много по лесно от колкото изграждането на мускулна маса. И ще ви запозная, защо неща...

Виж Повече

Диета за мускулна маса

Как се прави „Мускулната маса“. Програма за хранене и тренировки.

юли 10th, 2010

Как се става, толкова голям и релефен, колкото този на снимката в ляво Хм! Не се заблуждавай, защото това не става без забранени субстанции(лекарства) или допинг. Употребяван от състезатели. В случая ...

Виж Повече

Благодаря, че посетихте блога ми. Аз съм Четирикратен Национален шампион по пауърлифтинг в катeгория до 75 кг(клек: 250кг; вдигане от лег: 180кг; мъртва тяга: 280кг), Дипломиран курсист на "FIFA", фитнес инструктор и автор. Четвърти в Света по мъртва тяга(265кг) за 2001 г. За връзка с мен : Тел. 0893 889 768

5 коментара по тази публикация. Присъединете се към този разговор.

 1. Юлиана март 3, 2016 в 6:27 pm - Отговор

  Mnogo polezna statia. Az pravia barzo hodene na patekata pod naklon po 20 minuti i ne sam gledala kalorii i kilometri… no mislia, che sa kam 2 kilometra. No ot utre zapocvam poveche. Super statia.

 2. Тони март 4, 2016 в 12:11 am - Отговор

  Здравейте. Хубава тема.
  Къде мога да поръчам уредът за измерване на мазнини?

  Благодаря.

 3. Веселин Казаков март 4, 2016 в 11:00 am - Отговор

  „Т.е. горите средно по около 10 грама мазнини на километър крос.“

  Това ще стане ако стартираме тичането с 0 гликоген. През първия километър-два, че и малко повече при някои хора, мисля че мазнини почти няма да се горят, а ще се ползват въглехидратите 😉
  Това е мое мнение.

  Статията е полезна! Успех!

  • М. Гергов март 4, 2016 в 1:16 pm - Отговор

   Напълно съгласен за първите 1-2 километра. И обикновено повечето хора(по мои наблюдения във фитнес залата), които отслабват след 2-3-тия километър са слезли от пътеката! И все пак огромно значение играе храненето!:)

Оставете Отговор