Суши рецепта на майстор Пе

Лесната рецепта за „Суши по домашно му“ на майстор Пе с протеиново крема сирене [+Видео]

Суши рецепта в домашни условия е днешната ми здравословна тема, която обещава да не замаже плочките ни на корема. За целта поканих майстор Пе, който ми сподели във видео материал „Как да си направим лесно домашно суши“. Името на сушите се нарича „Bug“.

Сушито е японска храна, състояща се от варен оцетен ориз, комбиниран с други съставки, като морски дарове, зеленчуци и понякога тропически плодове. Обикновено се прави със специален суши ориз, който е подправен със захар и сол. Думата суши произлиза от архаична граматична форма на японския глагол „су“, което означава „кисел“, „кисел“ или „консервирам“.

Суши рецепта по домашно с майстор Пе

Преди да пристъпим към лесната суши рецепта на майстор Пе, си позволих да поразпитам майстора за сушитата. Който ми сподели, че има много видове суши. Сушито може да бъде разделено на категории според съставките си: nigiri-zushi (ръчно пресовано суши), makizushi (валяно суши), inarizushi (печено пълнено суши), chirashizushi (разпръснато суши).

Суши рецепта по домашно с майстор Пе

Сушито е японско ястие, приготвено от сварен оцетен ориз и други съставки, като сурова или несурова риба, морски дарове, зеленчуци и маринован джинджифил.

Master Пe споделя своята лесна рецепта за домашно суши, която можете да опитате у дома

Обичам суши и не мога и ден без него, споделя майстор Пе. И днес искам да споделя с вас една от любимите ми рецепти за суши. Това е лесна рецепта за домашно суши, която можете да приготвите у дома. Това не е просто ястие, което ядете, това е и прекрасно изживяване. Вижте повече за суши рецептата във видеото.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ С РЕЦЕПТАТА

Тази рецепта за суши е лесна за изпълнение. Може да си я направите така или в друга комбинация на риба, например любимата ми сьомга. Върви с оризова ракия, както и с бяло вино!

Сгответе ориза и го направете в ориз за суши, като добавите оцет, захар, сол и соев сос към сварения ориз.

  1. Нарежете зеленчуци като краставица и моркови на тънки филийки;
  2. Поставете парче водорасли нори върху бамбуковата постелка;
  3. Разпределете ориза равномерно по водораслите нори;
  4. Добавете зеленчуци върху ориза на линия в центъра на водораслите нори;
  5. Добавете любимия си топинг като пушена сьомга, риба тон или майонеза (може и протеиново топено сирене) от всяка страна на зеленчуковата линия, преди да навиете плътно с бамбукова постелка.
Ориз за суши

Сушито стана популярно в много страни по света, защото може да се приготви с различни съставки, има свеж вкус и е питателно. А, както видяхте във видеото, може да се приготви и бързо, и лесно! Приготвянето на суши у дома е ритуал, който ще ви пренесе в далечна Япония. А ароматът и вкусът му си е абсолютен релакс за духа и тялото!