Зехтин калории

Митове и истини за маслиновото и слънчогледовото олио в плана за отслабване

Зехтин или олио е по-добре да включим в планът си за отслабване е въпрос, чийто отговор казват, че се знае. Зехтин ще кажете, нали. Но дали това е всъщност точният отговор на въпроса и, какво показва практиката, каква е тактиката и още важни въпроси и отговори, ще си задам и ще отговоря, като съм готов и да поспоря с вас(стига да желаете) 🙂 .

Зехтин Vs Олио в диетата за отслабване – митове и истини!

  • Зехтинът или още наричан маслиново масло, извличано от плодовете на маслиновите дървета е полезен за здравето на хората. Истина!

Мазнините му са полезни за производството на хормоните, еластичността на кожата, сърцето и др. С най-добро качество от всички видове зехтин според „Уикипедия“ е Extra virgin olive oil.

зехтин

Този вид зехтин се получава от първото студено пресоване, като в него са съхранени всички полезни свойства и това е първото масло, което се извлича от маслините.

обикновено олио

Олиото на снимката е рафинирано(т.е. не е студено пресовано)

Поглеждам сега към слънчогледовото олио и по точно към шарлана. Шарланът е студено пресовано слънчогледово масло без никакви допълнителни химични добавки.

  • Калориите на зехтина са по добри от калориите на олиото! Мит!!!

Калориите заемат неделима част от нашето ежедневие, като най-често ги свързваме с теглото си. Един грам въглехидрати съдържа 4 килокалории, един грам протеини – също 4, а в един грам мазнина има 9 килокалории. Виж още по темата във видео материала ми!

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Ако тялото приеме повече или по-малко калории, тогава се натрупва или се стопява мазнина. Приемането на 3 500 калории повече резултира в натрупването на 453.6 грама мазнина, която тялото използва за т.нар. черни дни.

калории в зехтин

От друга страна, ако се изгорят с 3 500 калории повече от приетите за деня, това означава, че 453.6 грама мазнина се превръщат в енергия, за да се компенсира недостига на калории.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *