Най-добър фитнес треньор в Бургас

На фитнес от полунощ до утринни зори с фитнес инструктора Сюлейман Исмаил!

Какво е да си отдаден на професията фитнес инструктор в Бургас още на 20 години и как „липсата“ на време не е оправдание ще опиша в тази тема, която е посветена на един такъв човек. И това е Сюлейман Исмаил! Сюлейман (в ляво на снимката) е на 20 години, и е от град Бургас. Той работи в сферата на храненето от 3 години, като почти всеки ден по 12 часа е на крак и в разговори със стотици клиенти.

Със сигурност го познават много хора в града, защото почти всеки ден с него ги сблъсква неизбежната битка с глада! Часът е 18.30ч. и след малко започваме нощния ми урок за фитнес инструктор!

Фитнес инструктор в Бургас

Сюлейман пристигна в 18.30 часа в студената януарска събота на 2017година. Причината поради, която се наложи да проведем „изпитът“ на тема фитнес инструктор в Бургас – тренировки, хранене, изготвяне на планове в зависимост от целите и възможностите и още един куп неща беше именно липсата на свободно за него време. Но верни на войнското мото „и нощта е наша“ всичко беше успешно, колкото и да ни беше трудно!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ!

След като хапнахме „Яйца по Панагюрски“ с айрян, припомняйки си студентските години в Национална Спортна Академия „В. Левски“, гр. София, когато похапвахме този специалитет заедно с един от големите пауърлифтъри Крум Крумов! Настана време да се отправим към фитнес залата на комплекс „Луксор“.

Урокът ни за изграждане на добър фитнес инструктор в Бургас започва!

Последните за деня посетители на фитнес центъра вече приключват своята тренировка, а ние се подготвяме тепърва да започнем с теоретичната и веднага последваща след нея теоретична част. За моя изненада, Сюлейман беше много подготвен, както с теоретичната, така и с практическата част на тема хранене и тренировки. Ето и темите по които беше нощният ни курс за фитнес инструктор.

1. Анкетно проучване посредством въпроси отправени към трениращия чрез специално подготвена за целта „Анкетна карта”?

Това, което аз Мартин Гергов съм забелязал в своята практика като фитнес треньор из Софийските фитнес зали е, че една не малка част от колегите ми не предоставят „Анкетна карта“ на своите бъдещи клиенти. А тя е важна и за първи път такава бланка видях(и аз имах преди това) от Международната верига „World Class Health Academy“, чийто собственик е личен приятел с Арнолд Шварценегер и редица бодибилдинг знаменитости и лично познавам, защото все пак ми беше и шеф(докато я имаше в България 🙁 ). Та по въпроса, че малко се отнесох!

Тази бланка е изключително важна, защото тя е първото нещо, което всеки фитнес инструктор в Бургас, трябва да подаде на новия клиент във фитнес залата, както и да го запознае, че първата му тренировка е безплатна. Клиентът пък ще трябва да попълни „Анкетната карта“, като по този начин ще се запознае по интелигентен начин и с всичките услуги и привилегии, които предлагат индивидуалните тренировки.

2. Как се изготвя хранително-тренировъчен план в зависимост от целта – отслабване (намаляване на подкожните мазнини), повишаване на мускулната маса, взривна сила?

Да изготвиш правилния хранителен и тренировъчен план не е чак толкова сложна работа. И определено не са ни необходими сложни математически формули. Това е моето мнение смятам, че е правилно! Доказателства няма да изброявам. Но, ако стратегията ви е да ги използвате… ваша си работа! Именно в тази част се сблъсках с първите сложни формули, някои от които за първи път чух от устата на Сюлейман и странно защо, не ги бях чувал от нито един мой треньор между които и Олимпийски шампион! Но има защо!

Добър диетолог в Бургас
Проверявам Сюлейман как ще ми изготви хранителен план

Днес изготвянето на хранителни и тренировъчни планове за отслабване и прочее се е превърнало в един голям бизнес! И в това няма нищо лошо, но нека да не забравяме главната цел – здравето и истината!

3. Групиране на мускулните групи(в зависимост от възможностите на трениращия) , брой повторения и почивки по време на работните серии чрез попълване на тренировъчни бланки.

Не всеки клиент има възможност да тренира всеки ден. Има хора, които възможности им позволяват два или три дни, а при някои дори и само един ден. Именно затова, както и в зависимост от „стажа във фитнеса“ и други критерии е необходимо да знаем, кои са най-добрите упражнения, брой серии и повторения, почивки и т.н., които е необходимо да включим задължително.

4. Разлика между работна и разгряваща серия(подготвя мускулите за предстоящата работа – работни серии).

Не малка част от трениращите съзнателно или несъзнателно, не правят разлика между работна и разгряваща серия. А всъщност тези серии е от изключително важно значение и изключително различно

5. Правилно изпълнение и заучаване на базовите упражнения използвани в силовите тренировки с демонстрация във фитнес зала;

Рядкост е да срещнеш някой от трениращите във фитнес залата, който да знае как да те пази и как да ти помогне правилно по време на работна серия. И още по малко вероятно е да срещнеш някой, който пък да тренира качествено сам.

Добър фитнес инструктор в Бургас
Сюлейман ми показва изпълнението на едни от най-важните упражнения

6. Как да бъдем идеалният тренировъчен партньор (т.е. да помагаме правилно по време на работна серия) в зависимост от целите на трениращия?

Първо сме идеалният фитнес треньор за този, който ни е наел. Но след като той заучи правилното изпълнение на всички упражнения и започне да знае, колкото нас. От този момент нататък колеги фитнес инструктори, трябва да знаете, че не трябва да се плашим за да не го загубим като клиент. Тогава е моментът в който ние фитнес треньорите се превръщаме в идеалният тренировъчен партньор. Защото, както аз не мога да тренирам качествено сам, така и положението е същото с всеки друг спортуващ.

7. Може да сте много добри на практика, но липсата на мотивация може да „убие” и най-мотивираният човек. Добрият спортист е и добър психолог.

Да! Все пак всеки човек е различен и е трудно да постъпваме с всеки клиент по един и същ начин. Един от клиентите желае да се отнасяме с него по обгрижващо, както и да споделя своите проблеми от живота. И това не е лошо, защото е човешко. Но друг пък желае да тренира и да се отнасяме с него като командос! Именно, затова е необходимо да влизаме от една „роля“ в друга, което не ни прави клоун по професия, като последната не е никак лека, а и болшенството от клоуните са добри психолози и изключителни интелектуалци!

8. Практически и теоретичен изпит(аз съм клиент, а ти треньорът ми – засичане на почивки, водене на тренировъчен дневник и др.) ;

Това е темата в която аз бях клиентът, а Сюлейман беше моят фитнес инструктор.

9. Основи на маркетинга при фитнес треньорите

И това беше последната и много важна тема, която владеят много малко фитнес инструктори. Обикновено зад едни от най-известните фитнес инструктори, освен спонсори, стоят и маркетинг агенции. Но това е свързано и с не малко средства, които не всеки може да си позволи, колкото и да обича професията си! Именно затова е важно да имаме и поне основни познания в промотирането, защото може да сме много добри и никой да не знаеш за нас! И, като за старт на всеки начинаещ фитнес инструктор бих препоръчал да инвестира и в изготвянето на уеб сайт (блог), който да поддържа ежеседмично или пък ежедневно.

Курс за фитнес инструктор
Беше удоволствие за мен да връча тази грамота-препоръка на Сюлейман Исмаил за успешно проведеното обучение и изпит от мен за фитнес инструктор.

Сайтът ще му бъде неговата модерна визитна картичка и лесно ще научават за него и неговите изяви, познания и фитнес писания от всички точки на света! Препоръчвам Сюлейман на всеки, който желае да тренира с личен фитнес инструктор в гр. Бургас, защото смятам, че има необходимите теоретични и практически познания, които лично проверих! Ако и вие имате нужда от помощ по някоя темите – може да се свържете с мен на тел. 0893 889 768

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *