Най-добрата „ваксина“ срещу целулит

Хвърлям се със задно салто в днешната студена декемврийска тема, посветена на „антицелулитната ваксина“. Ако все още не сте успели да се отърсите веднъж завинаги от този немалък враг. То четете, пробвайте, и моля ви се не грешете. Следващите редове на тази статия ще обърнат представите ви за всички средства. Средствата, които използвате в битката с „чумата“ на добрата фитнес форма – целулитът!

Целулит – що е то?

Целулитът се появява като термин за пръв път през далечната 1920 година. Той се проявява най-често при жените, но не са застраховани от него и мъжете. При мъжете целулитът се наблюдава при индивиди с андрогенен дефицит. Или по просто казано при по ниски нива на тестостерон и над нормата им естроген – женски хормон. Предразполагащи фактори за неговата поява, както споменах са хормоните. Те играят доминираща роля в образуването на целулита.

Да разбием целулитът

Да си слаб в никакъв случай не означава, че си във форма без значение, че си модел. Навярно сте забелязали, че дори някои „модели“ имат целулит, което си е подкожна мазнина! Без значение, че си с перфектната генетика, ако не спазваш хранителен режим, и не спортуваш минимум три пъти седмично, комбинирайки силови тренировки и тичане например, то целулитът ще те споходи, особено ако си жена!

Както казах двете най-важни неща за борбата с мазнините са хранителен режим за отслабване и интензивни тренировки. А, добавки за отслабване! Хранителните добавки подпомагат целия този процес! И те се броят на пръстите на едната ръка, и това са L-CARNITINE и SYNEFRINE.

L-CARNITINE – ВСЕКИ ЗНАЕ ЗА НЕГО

L-carnitine е класифициран като витамино подобно вещество – вит. Вt и се намира във всички тъкани, като най-високите му концентрации са в скелетната мускулатура и миокарда. Те са и най-силно зависими от него. Като естествена съставка на клетките той играе основна роля в производството и транспорта на енергия. В спорта се използва като хранителна добавка – за повишаване метаболизма на мастните киселини при тренировки с аеробна насоченост и като кардио протектор.

С тази цел се предписва и на хора с наднормено тегло. Л-карнитин е най-използваната и ефективната хранителна добавка, която превръща мазнините в източник на енергия, като пренася мастните киселини с дълга верига(съставни части на мазнините в клетката) през клетъчната мембрана, за да достигнат до митохондриите, където служат като „гориво” за енергия необходима на тялото ни.

Добавяме и синефрин

F-DRINE е 100% натурална добавка, която оптимизира вашия метаболизъм за максимално изгаряне на подкожните мазнини по безопасен и здравословен начин. Особеното при F-DRINE е, че той е високоефективен без наличието странични ефекти. В миналото всички ефективни фет бърнери имаха странични ефекти – обикновено върху сърдечно-съдовата система. Всяка съставка на F-DRINE се извлича от специфична билка и има определен ефект. Освен изгаряне на мазнини F-DRINE дава мощна енергия за тренировки и потиска дори най-непреодолимия глад.

F-Drine съдържа Синефрин – главното активно вещество в плода на цитрусовото дърво Aurantium

Плодът е известен още като zhi shi (в традиционната китайска медицина). В различните части на света плодовете биват зелени или оранжеви. F-Drine в химично отношение е много подобен на Ефедрин и на Псевдоефедрин, които са генерични съставки в много лекарствени продукти, като лекарства за алергия, за отслабването и увеличаване на енергията, съдържащи Ma Huang.

Препаратът се различава от Ефедрин по това, че Synephrine (Синефрин ) е полуселективен симпатомиметик (той въздейства върху определени тъкани, които затлъстяват, а не повлиява други мускулни тъкани като тези на сърцето). Докато Ефедра въздейства еднакво на всички тъкани и по този начин често причинява странични ефекти. Доказано е, че за разлика от медикаментите, съдържащи Ефедра, които причиняват определени сърдечно-съдови странични ефекти като високо кръвно налягане и сърцебиене, екстрактът на Aurantium няма ефект върху хемодинамиката като пулс и кръвно налягане.

ИЗГОРИ ПО-ЛЕСНО НАД 2000 ККАЛ ДНЕВНО

Изследователи при университета на Мърсър в Атланта доказаха, че Synephrine (Синефрин) е умерен стимулант, подобен по въздействие на кофеин и Ефедра. Той има подобни ефекти: повишава енергията, потиска апетита и увеличавайки скоростта на метаболизма, повишава и изразходването на енергия. В традиционната китайска медицина zhi shi е използуван, за да стимулира QI (Чи). Доза от 4 – 20 мг на Synephrine ( Синефрин ) на ден е типичната доза, която е налична в 200 – 600 мг. на стандартизиран цитрусов екстракт на Aurantium (3 – 6 % Synephrine).

Изследванията върху животни, използуващи високи дози на изолиран (прочистен) Synephrine, показаха повишаване на кръвно налягане, но по – новите изследвания, проведени върху хора, не показват каквито и да е сърдечно-съдови странични ефекти. Най-вероятното обяснение за ефектите на отслабване, в резултат на цитрусовите плодове на Aurantium / Synephrine/, са намаленият апетит и повишаване на термогенезата. Въпреки че тези ефекти са реални, те са по – малко драматични в сравнение с ефекти, предизвикани от Ma Huang (алкалоиди на Ефедра).

ДА ОБОБЩИМ ЗА F-DRINE (този продукт вече не е се произвежда, ако желаете друг с активната съставка – изпратете запитване)

При употребата му ще можете да тренирате по-тежко или по-интензивно в зависимост от какво имате нужда. Повишената термогенеза ще ви позволи да намалите нивото на мазнините в своя организъм, а тези които не могат да ограничат апетита си, ще намерят верен помощник в тази трудна борба.

One thought on “Най-добрата „ваксина“ срещу целулит

  1. Pingback: Диета против целулит - премахване на целулит - про съвети

Comments are closed.