Кой е най-добрия л-карнитин

Отслабване с Л карнитин или Фет Бърнър

Хранителната добавка л-карнитин се използва за увеличаване използването на свободните мастни киселини. Той може да подобри и спортните постижения, понеже позволява на спортуващия да използва енергийните си резерви по-ефикасно. Срещат се теоретични сведения, че л карнитин може да намали производството на млечна киселина. Тя се отделя по време на тежки тренировки.

Карнитин се синтезира в черния дроб и бъбреците от аминокиселините лизин и метионин. Храна, която съдържа значителни количества от него е червеното месо. Л карнитинът дава възможност на мастните киселини да минат през клетъчната мембрана и оттам в клетките. Когато клетките ги обработват, се произвежда енергия. От тук стига до извода, че л-карнитинът може да послужи, както за намаляването на мазнините, така и да служи за увеличаване на енергията на спортуващия го ползвател.

Добър л-карнитин

С други думи казано, ако един потребител има правилен хранителен режим за отслабване или мускулна маса, и ниско енергийно ниво, най-вероятно ще получи по добри резултати, ако енергията му е увеличена. Причината е, че повишената енергия ще съдейства за провеждането на по-дълги и по интензивни тренировки.

Л Карнитин преди тренировка или в друго време е най-добре да се приема?

Причините за да се търси отслабване с л-карнитин са най-различни, като най-често е постигането на бързи резултати. Някои мнения споделят, че по време на тренировка се увеличава отделянето на карнитин в урината. Т.е. интензивните тренировки водят и до намаляване на мускулния карнитин. Вероятно най-добрия вариант за прием на тази хранителна добавка ще бъде около 10-20 минути преди интензивна тренировка.

Отслабване с л-карнитин или с фет бърнър?

Време е за отслабване с л карнитин и/или Fat Burner – може би сте чували за тях във фитнес залата в която тренирате. Или пък в метрото на път за работа. Ако пък не знаете, какво представляват и какво да изберете, то на мен се доверете! Днес пазарът за хранителни добавки е толкова голям, че наистина ще ви е трудно да си изберете подходяща добавка в зависимост от целта! Отслабване, мускулна маса или взривна сила. Всяка една фирма рекламира своите добавки, което е нормално.

Л карнитин или фет бърнър

Но как да разберем в крайна сметка кой л карнитин или фет бърнър е по добър за нас. Моето лично мнение е, че няма по добър и по лош л-карнитин или фет бърнър. Всичко зависи най-вече от съставките и количествата в продукта, които не поглеждате.

Отслабване с Л карнитин и неговите разновидности

  • Да потърсим в някой форум?
  • От уста на уста

Един от начините е да се поразтърсите за л карнитин в някой форум, където може и да попаднете на точната хранителна добавка, но може и да се излъжете, защото има форуми, и форуми. Ако форумът е към дадена фирма, то нормално e да промотират своите продукти, че са най-добри. Както и стотиците мнения, които ще видите вътре може да са от един и същ потребител имащ достъп до админ панела на съответния сайт. Трудна работа! Това е добър начин да попаднете на съответната добавка, но нека не забравяме, че всеки организъм е различен, а и всеки спазва до различна степен както хранителния, така и тренировъчния си план. Така, че и това отпада.

Направо към истината за л-карнитин

Истината е, че няма по добра или по лоша фирма, особено за тези два продукта. Ако видите, че на рекламата стои някой световно известен бодибилдър, то това не означава, че наистина това е най-добрата фирма. А че може би получава субсидии под една или друга форма за рекламата, а и това е част от работата му.

Най-важното нещо, което трябва да гледате е състава и количеството на продуктите. Специално за Л-карнитин според статистиките е добре да приемате доза поне от 1000 мг около 20 минути преди тренировка. От там нататък е въпрос на сметка и предпочитание за фирма производител – българска или чужда. Относно т.нар. фет бърнъри, винаги гледайте в състава им да има Sinephrine – главното активно вещество в плода на цитрусовото дърво „Aurantium“.

Отслабване с л карнитин или нещо повече

В различните части на света плодовете биват зелени или оранжеви. Изследователи при университета на Мърсър в Атланта са доказали следното! Синефринът повишава енергията и увеличава скоростта на метаболизма (т.е. по бързо ще се разделите с излишните мазнини), повишава и изразходването на енергия. В традиционната китайска медицина zhi shi е използуван, за да стимулира QI (Чи). Доза от 4 – 20 мг на Синефрин на ден е типичната доза, която е налична в 200 – 600 мг на стандартизиран цитрусов екстракт на Aurantium (3-6 % Synephrine).

И ВСЕ ПАК КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ

Тествайте и сами преценете, кое работи по добре за вас. Ако се затруднявате или просто не желаете да експериментирате, тогава потърсете фитнес треньор.

Хранителен режим за отслабване

В крайна сметка, добре е да знаете, че каквато и хранителна добавка да изберете, ако не се придържате към правилно хранене и качествени тренировки поне 3 пъти седмично, то определено няма да сте сред най-доволните щом стане дума за красиви форми!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *