Коремни преси за горна част на корема

Правилно изпълнение на упражнението коремни преси за горна част на корема в домашни условия [+Видео]

Коремни преси за тренировка на горната част на коремните мускули е най-популярното базово упражнение за корем. Упражнението е познато и сред малки, и сред големи. И всеки, който правилно го изпълнява, намалява риска от редица дебнещи травми. А сред тях са и популярните болки в кръста. Предната ми публикация беше посветена на едно лесно и доста ефикасно сред всички упражнения за корем подходящи за начинаещи – комбинирани коремни преси.

pgx daily

В днешния ми материал, част от поредицата „PGX – сигурен начин да стопиш излишните килограми„, споделям правилното изпълнение на упражнението коремни преси за горна част на коремните мускули в домашни условия.

Коремни преси за горна част на коремните мускули в домашни условия

За да изпълните това упражнение за корем, което натоварва най-вече горната част на коремните мускули, обикновено се използва специална лежанка за коремни преси. Но дори при липса на такава, има вариант за изпълнение и с подръчни материали. Какво представлява именно този вариант за изпълнение на упражнението за което говоря ще разберете във видеоматериала.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ / [ЧАСТ 2]

ВЗЕМИ 10% ОТСТЪПКА ЗА PGX DAILY С КОД: MGERGOV

И да затвърдим правилното изпълнение на упражнението коремни преси! Поддържайте максимално прегърбена стойка (т.нар. котешки гръб) – по този начин натоварвате максимално горната част на коремната мускулатура. Поддържайте посочената стойка през цялото изпълнение на движението, като не достигате точките в които мускулатурата си почива. Вдишвайте равномерно в лесната част на движението (когато спускате гората част на тялото си към пода) и издишвайте равномерно в трудната част на движението (когато се изправяте). Почивайте между сериите по 40 секунди.

Необходимите уреди и екипировка за изпълнението на упражнението коремни преси за горна част на корема с подръчни материали включват:

 • Спортни обувки за фитнес;
 • Стабилна и равна не хлъзгава повърхност (например килимче или друга удобна постелка за пода);
 • Удобен спортен екип;
 • Стабилен предмет под който да пъхнете част от стъпалата си (може да помолите и някой да ви държи краката).

Ако сте изгледали видеото по горе, предполагам сте се запознали и с хранителната добавка за отслабване, която съм добавил към интензивния си план. Към днешна дата (за около 3 седмици) съм свалил около 7 килограма, а има още цял месец време до преди лятната почивка!

PGX Daily хранителна добавка з аотслабване

Канадската хранителна добавка PGX Daily е 100% натурален патентован комплекс от водно-разтворими растителни фибри. Създава усещане за ситост и поддържа нормални нива на кръвната захар и холестерола. Понижава гликемичния индекс на храните до 60%. Стимулира изгарянето на мазнините и допринася за:

 1. Контрола върху секрецията на инсулин и стабилизиране нивата на кръвната захар;
 2. Подобряване на инсулиновата чувствителност;
 3. Понижаване гликемичния индекс на храната;
 4. Контрола върху апетита, включително желанието за сладко, дълготрайното усещане за ситост и здравословната загуба на тегло;
 5. Изгарянето на излишните телесни мазнини;
 6. Баланса върху нивата на холестерола и намаляване на триглицеридите;
 7. Възпрепятстване абсорбцията на въглехидрати и холестерол;
 8. Редовната дефекация при хроничен запек, прекомерно отделяне на газове, подут корем и тежест;
 9. Очистването на стомашно-чревния тракт от токсините, образуващи се в процеса на храносмилане и отделящи се в червата. Така отпадните продукти не могат да попаднат в кръвообращението и организма е 100% защитен.

Често задавани въпроси за упражнението коремни преси

Ако правя коремни преси всеки ден ще отслабна ли в корема?

Разбира се, че само с коремни преси няма да свалите мазнините в коремната област. Благодарение на упражненията за корем се натоварват съответните мускулни групи, и така след време мускулите стават красиви. Коремните мускули не правят изключение от другите мускулни групи и също се нуждаят от почивка. Същата може да бъде по-дълга или по-къса в зависимост от целите – релеф или обем. За да отслабвате на мазнини не само в корема, а и от цялото тяло е необходимо да има всекидневен калориен дефицит, което не означава гладуване! И колкото по голям е калорийният дефицит, толкова по-бързо се горят и мазнините.

Има ли коремни преси за жени и преси за мъже?

Не! Всички упражнения са за хора без значение от техния пол.

Ако се правят коремни преси сутрин на гладно ще има ли по-бързи резултати?

Не! Дори точно обратното! Ако тренирате на гладно, няма да имате достатъчно сила и издръжливост за да направите качествена тренировка. Затова спазвайте хранителния си режим и един час след като сте хапнали, отидете и си направете съответната тренировка.

Добавки за отслабване в корема и не само там

Ако и вие се борите с излишните килограми! Не отлагайте, а се включете в онлайн мисията ми за бързо отслабване (с нея влизам във форма за плажа) „PGX – сигурен начин да стопиш излишните килограми„. Да си във форма е инвестиция в здравето и в още куп все хубави неща, които ще те накарат да заживееш в един по-хубав свят! Let’s Go!