Тренировка за корем в рамките на осем минути

Осем минутна тренировка за корем с цел натоварване долната част на корема и още повече! [+ Видео]

Когато темата е тренировка за корем с цел натоварване долната част на корема, то със сигурност няма по-добро упражнение от вдигането на краката. Разбира се това твърдение е на база дългогодишния ми опит като фитнес треньор в София и не само. Упражнението вдигане на краката може да се изпълнява от хоризонтална и/или наклонена повърхност и заема челни класации в редиците на базовите упражнения за корем.

Сигурно отслабване с pgx daily

В предните два материала разгледах „Най-лесните упражнения за корем в домашни условия за начинаещи“ и „Правилно изпълнение на упражнението коремни преси за горна част на корема в домашни условия„. А сега е ред на последната – трета част от темите ми, посветени на тренировките на коремните мускули в домашни условия. Така, че напред към тренировката, която ще стегне долната част на коремните ви мускули. Към края на публикацията споделям и примерна тренировъчна програма за корем, която ще ви вземе около 8 минути на тренировъчен ден.

Осем минутна тренировка за корем с цел натоварване долната част на коремните мускули

Преди да пристъпя към обявената в заглавието осем минутна тренировка за корем, която може да се изпълнява и от жени, и от мъже! И благодарение на която ще имате възможността да тренирате в домашния условия. И място за оправдания вече няма да има! 🙂 Ще пристъпя към разяснението на упражнението, а в края на публикацията ще споделя и примерен тренировъчен план за тренировка на коремните мускули, който ще ви коства само около 8 минути на ден, но без загрявката.

Част от моя интензивен хранителен режим за бързо отслабване без глад

Около час преди тренировката, правя поредното си хранене богато на белтъчини (около 35-40 грама протеини на хранене). А малко след това се отдавам на пред тренировъчен релакс в любимата компания на чаша 100% натурален сок от портокал. И разбира се в комбинация с хранителната добавка PGX Daily на сашета!

Портокалов сок с PGX Daily сашета

PGX Daily Ultra Singles е натурален продукт. Източник на патентован, високо пречистен комплекс (PolyGlycopleX®) от три вида водно-разтворими фибри. (конджак /глюкоманан/, ксантова гума и натриев алгинат).

Как действа PGX Daily Ultra Singles

  • Допринася за намаляване на апетита и достигане до усещане за ситост дори след поемане на малки количества храна;
  • Намалява гликемичния индекс на храните с до 60 процента;
  • Подпомага контрола върху нивата на кръвната захар и холестерола;
  • Спомага за облекчаване не симптомите при инсулинова резистентност и диабет;
  • Стимулира изхождането при констипация;
  • Насърчава здравословната редукция на теглото.

Правилно изпълнение на упражнението вдигане на краката

И понеже е лято, а и този ден е без валежи! Реших да изпълня тази тренировка за корем на открито. Тренировката на открито е много по приятна от тази на закрито. Стига да си намерите подходящото за целта местенце. Изгледайте видео материала по долу!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ / [ЧАСТ 3]

ВЗЕМИ 10% ОТСТЪПКА ЗА PGX DAILY С КОД: MGERGOV

Лично на мен тренировката за корем с акцент долна част на коремните мускули, ми е най-приятна от всички тренировки за корем в домашни условия. А във фитнес залата добавям и упражнението молитва на скрипец. Ако сте изгледали видеото до край, предполагам сте разбрали, колко лесно е изпълнението на това базово упражнение. А сега е време да споделя една примерна тренировъчна програма за тренировка на коремната област.

Осем минутна тренировка за корем за жени и мъже

8 минутна тренировка за корем в домашни условия

Коремните мускули са малка мускулна група, което ще рече, че се възстановяват по-бързо от големите. А това е чудесна възможност да тренираме коремните си мускули… хайде да не е всеки ден, но през ден звучи яко! И така…

Ден 1 (Осем минутна тренировка за горна част на коремните мускули)

В ден първи единственото упражнение, което ще изпълнявате е упражнението коремни преси за горна част на корема. Припомнете си изпълнението във видеото по долу!

Направете общо осем работни серии до отказ. Т.е. правите една серия с възможно най-много повторения. След това почивате 30 секунди и правите още една серия. И така за около 8 минути ще направите цели осем мега яки серии, които ще окажат благоприятно влияние на вашите коремни мускули.

Ден 2 (Осем минутна тренировка за долна част на коремните мускули)

В ден втори (след като сте си починали един ден след ден 1) единственото упражнение, което ще изпълнявате е упражнението вдигане на краката за натоварване на долната част на коремните мускули. Изпълнението на упражнението е даден във видеото по-по горе! Останалото е същото като в ден 1.

Ден 3 (Осем минутна тренировка за горна и долна част на коремните мускули)

И в ден трети (след като сте си починали един ден след ден 2) единственото упражнение, което ще изпълнявате е упражнението комбинирани коремни преси, което си е един вид релакс за горна и долна част на коремните мускули. Изпълнението на упражнението е даден във видеото по-долу!

Направете от това упражнение също осем работни серии до максимален предел. Т.е. правите една серия с възможно най-много повторения (докато мускулатурата откаже). След това почивате 30 секунди и правите още една работна серия. И така за около осем минутки ще направите 8 супер яки серии, които ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате по добре! 🙂