Open Doors Open Minds

Открийте културата на OAE в „Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding“

Когато отворихме вратите си през 1998 г., нашата мисия беше да споделяме автентично културата на Емирството под нашето мото „Отворени врати“. Отворени умове.“ Днес ние продълeжаваме нашата мисия чрез нашите уникални преживявания. / Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding

Дубай е уникално-модерен и космополитен град. А Обединените арабски емирства са дом на семейства от цял свят, всяко със своя собствена култура. Експатите и гражданите на ОАЕ са съседи, но могат да бъдат и непознати. Негово височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай, вижда необходимостта да достигне и да образова емигрантите в традициите и обичаите на ОАЕ.

Неговата визия довежда до създаването на Центъра за културно разбирателство „Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding“ през 1998

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding

През 2015 г. „Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding“ е удостоен с честта да стане член на Глобалните инициативи на Шейх Мохамед бин Рашид. И днес продължава да бъде мост между много различни националности, живеещи, работещи и посещаващи Обединените Арабски Емирства чрез техните програми.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ – ЧАСТ 1

Запис от материала, който бе излъчен и по телевизия Канал 3

Разположен в красиво реставрирана къща с вятърна кула в историческия квартал Ал Фахиди на Бур Дубай, центърът предлага набор от дейности, от традиционна кухня до разговори с местни.

Със своето мото „Open Doors, Open Minds“, всички въпроси – без значение колко чувствителни – са добре дошли и получават отговор.

Al Fahidi Dubai

Запишете се за традиционна емиратска закуска, обяд или вечеря и започнете с пешеходна обиколка с екскурзовод на историческия квартал Ал Фахиди. След това се настанете в килими и възглавници в бедуински стил и се насладете на селекция от традиционни ястия, докато вашият местен домакин отговаря на въпроси за живота в емирството. Не забравяйте да резервирате по-рано, за да си гарантирате място.

Виж също:

Оценете по-добре културата и обичаите на Дубай в Центъра за културно разбирателство Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум (SMCCU).

Разгледайте културата, наследството и архитектурата на Дубай в историческия квартал Al Fahidi

Открийте какъв е бил животът в Стария Дубай в средата на 19-ти век в историческия квартал Ал Фахиди. Разположен по протежение на Dubai Creek, този район е ключов обект на наследството, като голяма част от оригиналната инфраструктура е запазена и непокътната.

Традиционните вятърни кули – изградени от пясък, тиково дърво, гипс, палмово дърво и сандалово дърво – представляват само малка част от историята на Ал Фахиди. Всяка алея, криволичеща пътека и прохладна кула разказва история за живота преди седемте емирства. Следвайте криволичещите улички, за да откриете редица културни дейности. Съющо музеи, художествени галерии, специални събития и традиционна храна.

Събития и дейности в Al Fahidi

Има над 50 „къщи“ за изследване. Започнете от Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding. Там можете да направите културно потапяща обиколка на района. Там се намира и очарователният Музей на монетите с над 470 показани редки монети, който хвърля светлина върху паричната система на Британската империя, Индия и страните от региона преди независимостта.

the best tour guide dubai

Други акценти включват Къщата на симпозиума и Къщата на събитията, която често организира културни събития и дейности, свързани с наследството, като демонстрации на местни занаятчии. Уверете се, че не пропускате Калиграфската къща (Dar Al Khatt), която е специализирана в арабската калиграфия и всичко, свързано с творческата форма на изкуството. Също така посетете Къщата на общината, която стои като забележителен пример за традиционна архитектура на Дубай.