Dubai Awards

Благодарение на една вълшебна искра България научи повече за Обединените Арабски Емирства, а ОАЕ за България

Самех Гомаа е не просто главен консиерж и тур гайд към хотел „Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton„. Самех е създател на Надежда. Самех работи усилено и от сърце, се стреми да прави света по-добро място.

През месец май 2023-та година посетих Дубай за първи път, и за втори път Обединените Арабски Емирства. Прегледах доста хотели в Дубай и един от всички ме впечатли най-много. И като място, и като обстановка, и като цена. Този хотел се намираше в т.нар. стар град на Дубай. И по точно в историческия квартал Ал Фахиди.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding

Името на хотела беше Al Seef Heritage Hotel Dubai, Curio Collection by Hilton и наистина е най-различен от всички хотели в Емирството. Този хотел е истинска арабска приказка и се намира в непосредствена близост до историческия квартал Ал Фахиди. Там се намира и центъра за културно разбирателство „Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding„, който посетих през месец март тази година . И така отседнахме именно в този хотел, при първото си посещение в метрополитния град. Та нека ви разкажа още повече в текст, видео, снимки и препратки за поредното чудо, което ми се случи!

Там се запознах и с най-яркия герой от Арабските приказки, който съм срещал на живо

И неговото име е Самех Гомаа (горе на снимката), който наградих при второто си посещение на Емирство Дубай. Наградих го, защото благодарение на неговия и моя позитивизъм се роди една искра, която допринесе за разпалването на голям огън. Огън благодарение на който България научи още повече за ОАЕ, а ОАЕ още повече за България. И така посяхме семе на доброто за което ще научите във видеото по-долу!

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ПО ТЕМАТА

Ако сте изгледали видеото до край предполагам сте разбрали историята за началото на Hope Makers Bulgaria

„Създатели на надежда“ (HopeMakers.bg) е българска неправителствена организация за почитане на благодетели, създатели на положителна промяна и разпространители на добротата и надеждата. Идеята ни е да помогнем на хората да се почувстват по най-добрия начин чрез завладяващо разказване на истински истории, които ще споделяме в текст, снимки и видеоклипове.

Награждаване на български създатели на надежда в село Ламбух

Както и да награждаваме и подпомагаме в зависимост от възможностите ни геротите, разпространители на положителна промяна. Повече информация за Hope Makers Bulgaria ще намерите на сайта: www.HopeMakers.bg

Това е един от примерите в живота ми, който споделям за да разберете как благодарение на чистата искра на момента се раждат чудеса…

Трудно е да се обясни с думи как се случва всичко това, но се случва. Важното е помислите да са чисти и идващи от сърцето на душата ни, както се казва.

Интервю на Румен Бахов

И така от силата на тази безценна искра на момента…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *