И реших да споделя как направих личния си уеб сайт по случай 14-тия рожден ден на SuperHosting.bg

superhosting

Днес е много по лесно да си намериш работа, да предложиш услуга, да представиш себе си на всеки по света благодарение на интернет. Но интернет е едно безкрайно пространство. И точно поради тези причини, преди около 14 години реших да си направя сайт.

Но не знаех откъде да започна, защото до тогава бях „стъпвал“ само няколко пъти в интернет пространството. Тогава не знаех нищо за фейсбук. Нито за SuperHosting.bg, които пък са виновниците, „накарали“ ме да направя едно видео от сърце по случай рождения им ден! Видеото ще видите малко по надолу.

Та нека ви споделя, защо реших да си направя личен уеб сайт

След като приключих със състезателната си кариера, реших да започна работа като фитнес инструктор в гр. София. Тогава се сблъсках с недоверието на хората към мен поради факта, че те не знаеха нищо за моята биография. Трябваше да обяснявам на всеки, че съм еди колко си пъти шампион. Кои са били моите треньори и още, и още. И си казах, че просто така с приказки няма да стане.

Реших, че е добре да си имам уеб сайт, но не знаех откъде да започна. Разберете повече по темата във видеоматериала, който заснех по случай 14-тия рожден ден на най-добрата хостинг компания за мен – SuperHosting.bg.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

В това видео споделих една малка част от нелекия път по изработка на уеб сайта ми. Поглеждайки назад се радвам, че съм преминал по най трънливите пътеки за времето.

И след като направих първия си сайт, но вече на платен .com домейн

Малко (поне година и нещо) след като построих сайта си на платен домейн и хостинг. И след като запълних страниците с биография, снимки и контакти. Написах и първата си статия с име „Как Снежанка изневери на дядо Коледа„. Уау! Аз бях поканен от сайт на име Vratovrazka.bg за техен хоноруван автор. Авторите на сайта бяха харесали стила ми на писане.

Малко по късно благодарение на сайта ми, започнаха да ме канят за гост в телевизионни предавания, списания, фирми за ревю на продукти намираха ме клиенти и още, и още.

И ако все още си задавате въпроса: Защо ми е необходим уеб сайт?

Интернет е бъдещето и заема една не малка част от живота ни. Винаги, когато търсим нещо! Обикновено първо питаме за него Гугъл, а и така е най-лесно. Ще посоча само 3, но важни примера по въпроса „Защо ни е необходим уеб сайт“.

Аз нямам фирма! Защо ми е уеб сайт?

Не бързайте да взимате прибързани решения и мислете правилно.
Да приемем, че вие не сте собственик на фирма и работите за фирма.
Но спомнете си преди да работите за съответната фирма вие изпратихте т.нар. CV по мейла, нали!

Ето сега ще ви дам точно 3 примера, защо ви е необходим личен сайт:

1. Кой съм аз?

За да научат за вас, трябва да се рекламирате, като един от най-лесните, ефективни и същевременно евтини начини си остава интернет рекламата.

Именно вашият личен уеб сайт е модерната ви визитна картичка, която няма нужда да я разпечатвате. И ще може всички да я виждат. При това само с няколко клика.

Притежавайки личен уеб сайт, ще имате възможността да публикувате:

2. Да, но фейсбук върши същата работа? Защо да хвърлям пари за уеб сайт?

Фейсбук е едно добро място за реклама. Там имате възможността да споделяте своите линкове. И именно това е една от причините всяка телевизия или друга голяма медия да имат група във фейсбук, като целта е да достигат до по голяма аудитория.

Но фейсбук няма онази платформа и система за оптимизация, която ще има вашия уеб сайт. Пишейки във фейсбук, всъщност вие работите и за оптимизацията не фейсбук и един куп други причини. Но ако пишете в сайта си! Тогава вече работите за себе си.

А, когато имате и личен уеб сайт – вече нещата стоят професионално.
Също така, ще имате възможност да си направите и допълнителни рекламни послания с вашия сайт, като – визитни картички, брошури, тениски и каквото ви дойде друго на ум. И всичко това ще съдейства за вашето популяризиране!

3. E-mail

Днес за разлика от далечното минало комуникацията ни на тема търсене на работа, сделки, информация и каквото и да било се осъществява през интернет.
Каква е обаче разликата, ако имате е-мейл поща през безплатни сайтове като abv.bg , mail.bg, gmail.com и др. пред това да си имате е-мейл към вашия сайт, който е почти като ваш личен подпис.

Безплатни мейли днес има почти всеки човек, и честно казано няма как да се гледа много на сериозно на подобен вид е-мейли, защото няма никаква гаранция, че човека зад този е-мейл сте именно вие.
Когато е-мейлът ви е към вашия сайт, тогава нещата стоят по коренно различен начин, и на вас и вашия бизнес се гледа на сериозно.

Вие ще бъдете отговорни за действията си, защото този сайт и е-мейл се водят на ваше име и винаги ще бъдете поне една крачка пред другите, които са с безплатни е-мейли.
Дори просто, когато дадете е-мейла си на някой да ви изпрати нещо, то веднага рекламирате себе си посредством домейна: ivan@vashiasite.com, а с безплатния мейл, отново работите безплатно за рекламата на ivan@abv.bg, ivan@mail.bg и др.

Много мога да ви разказвам по темата на база личния си опит с един куп експерименти, както и няколко курса. И най-вече за WordPress платформата към която се прехвърлих след време. И за Green Screen историята ми с която се сблъсках в Северна Гърция. Но по нататък!

Благодаря ви! И, ако вече се решихте да си направите уеб сайт! На база личен опит препоръчвам от все сърце да си закупите хостинг и домейн от SuperHosting.bg . Разбира се може да ползвате и промо кода ми за отстъпка!

Въведете промо код* : MGERGOV по време на поръчката си за хостинг и/или домейн.

* Промо кодът е валиден за всички поръчки, включващи нови услуги, в които има избран хостинг план за 12 или повече месеца, както и домейн от областите com, net, org, info, biz или eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *