вредни ли са яйцата

Вредни ли са яйцата? В коментар по темата в „България Сутрин“ по Bulgaria On Air!

Вредни ли са яйцата е тема стара, колкото света. Или поне така звучи сред спортните среди. Въпрос, чийто отговор знае на база опита си почти всеки професионален спортист. И отговорът е, че яйцата не вредят, но всяко правило си има своите изключения.

Вредни ли са яйцата или това е просто мит?

Според Американско проучване, консумацията на повече от едно яйце на ден повишава риска от сърдечносъдови заболявания. Китайско проучване пък твърди, че добрият холестерол понижава рисковете. В крайна смета преди да коментираме, трябва да видим и на каква група хора е правени изследването. Спортуващи или неспортуващи!

Запис от предаването. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Яйцата са най-евтиният източник на протеин и то с най-висока биологична стойност. И без значение за какво тренираме, трябва да приемаме протеини, за да запазим мускулатурата си.

„Много е важно един човек дали спортува. Ако тези количества ги яде човек, който е затлъстял, ще си навлече сърдечни проблеми. Аз правих по 10 километра крос, силова тренировка, спазвах хранене на всеки три часа, пиех на ден по 5 литра вода“, обясни Гергов пред Bulgaria ON AIR.

ИМАШ ВЪПРОС? ИЗПРАТИ МИ ГО ЧРЕЗ ОНЛАЙН ФОРМАТА ПО ДОЛУ И ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ!

Сигурно отслабване за два месеца с PGX Daily и планът на фитнес треньора Мартин Гергов
Името ми е Мартин Гергов и съм автор на блога. Също така съм бивш старшина на рота, 4-тен Държавен шампион и рекордьор по силов трибой, 4-ти в света по мъртва тяга, фитнес треньор и SEO блогър. Ще се радвам да си бъдем полезни!
Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!