Красимир Романски е шампион по културизъм за 2023 и фитнес треньор в София

За фитнеса, диетите, емоциите и любовта с шампионите Красимир Романски и Гергана Митрева

Днес ви представям двама шампиони по бодибилдинг, които са и двойка в живота. Историята им е приказно интересна. И за да научат още повече хора за тях ги поканих в рубриката ми „Сподели с Mr. 3Hours„. Рубрика в която си говорим за фитнес, диети, емоции и разбира се – любов.

Започвам с Красимир Романски, защото той е първопричината поради която реших да направя това интервю! С него се запознах съвсем случайно в един квартален фитнес в Надежда. Красимир е на 21 години и се състезава като културист от две години. На първото си състезание става шампион при младежи в категория „Бодибилдинг“. Както и шампион при мъже в категория „Класическа физика“.

Той е професионален състезател по културизъм и фитнес инструктор в София

И година по-късно на второто си състезание става шампион при мъжете в категория „Бодибилдинг“ и вицешампион при младежи „Бодибилдинг“. Планира да продължи състезанията си редовно в преследване спечелването на „Про карта“ по културизъм. Следващото му състезание по културизъм е през есента на 2024 година, като до тогава тече усилен период по надграждане на физиката му.

Гергана Митрева е шампион по бикини фитнес

Работи като онлайн фитнес инструктор, също и като персонален фитнес треньор във фитнес залиWest Gym„, гр. София. Тренира хора с различни професии, целящи да подобрят живота и физиката си, както и състезатели и кандидат-състезатели по бодибилдинг и бикини фитнес.

Гергана Митрева – дипломиран художник, учител по английски език и републикански шампион по културизъм

Тя е едва на 21 години и е дипломиран художник, републикански шампион по културизъм, учител по английски и разбира се фитнес инструктор. Занимава се с преподаване на английски и с уеб дизайн. Състезава се в категория Бикини фитнес, като до момента зад гърба си има две състезания.

Видео интервю – Част 1! Кликни на видеото!

Успоредно със съпруга си Красимир Романски цели да излезе отново на сцена през есента на 2024-та година. На дебюта си миналата година става шампион при девойките в категория „Бикини фитнес“ и вице шампион при жените. А през 2023 година на второто си състезание става шампион и при жените в категория „Бикини фитнес“. Заедно с Красимир планира да продължи яростно състезанията и да преследва „Про картата“.

Фитнесът за здраве е чудесен начин да останете здрави и във форма

Това е спорт, който може да се практикува от всеки, независимо от неговата възраст, пол или физическо състояние. С помощта на фитнес инструктор или личен треньор можете да тренирате по индивидуална програма, съобразена с вашите специфични нужди и цели.

Шампионите в категория бодибилдинг и бикини фитнес 2023

Фитнес залите в София предлагат голямо разнообразие от класове, вариращи от аеробика до тренировки с тежести. Има и диети и планове за хранене за тези, които искат да отслабнат или да натрупат мускулна маса. С подходящо ръководство от опитен треньор можете да постигнете желаните резултати! Фитнесът или с други думи казано – тренировките с тежести не само ви помагат да останете във форма, но също така подобряват цялостното ви здраве и благополучие.

Каква е разликата между състезателния бодибилдинг и фитнеса за здраве! И има ли професионален културизъм в България?

Да изградиш красиво и здраво тяло не е лесна задача. А много по трудна и рискована е задачата, когато става дума за професионален културизъм или фитнес. И разликите между професионалния спорт и спорта за здраве не са никак малки. Професионалният спорт крие и огромни рискове свързани със здравето. Когато говорим за професионален спорт става дума за огромно натоварване на физика и психика, а тогава идва и допингът.

Допинг и културизъм

Колкото и да се говори, че някой състезател е чист, почти чудо е да се срещне такъв на база опита ми, а и не само на моя! И това, че допинг тестът е показал, че състезателят е чист… може би това НЕ е точно така! Има много тайни в професионалния спорт, някои от които дори не са известни за състезателите!

Размисли на Mr. 3Hours за професионалния фитнес и културизъм в България

Красимир Романски и Гергана Митрева са решили да продължат по пътя на професионалния спорт… в България или извън нея? Времето ще покаже, каква ще бъде поредната им крачка. Защото, аплодисменти, ура, „Медал от Джъмбо“, кутия протеин и само това – НЕ стига.

Не само, че не стига, а е и неуважение към състезателите, защото и професионалния културизъм е професия, като всяка друга. И, когато същата не ти осигурява поне средствата за един нормален живот, тогава или започваш да работиш нещо друго в България или отиваш да се състезаваш под флага на друга държава!

Състезания по културизъм 2023

И в последното няма нищо лошо, защото става дума за работа, която обичаш от все сърце. За работа, която да ти осигури по-добър стандарт на живот. И защо в т.нар. „професионален културизъм“ или пък „професионален силов трибой“ в България няма пари?! Хм, може би не малка вина имат и състезателите, които продължават да участват в състезания, които им носят медал, но не и пари. И какво прави в тази ситуация?!

Сменяме федерацията по фитнес и културизъм, както и бих се състезавал под флага на друга държава, ако получавам необходимото заплащане отговори на въпроса ми Красимир Романски.

Но ето, какво добави по темата „Професионален фитнес и културизъм“ и половинката на Красимир – Гергана Митрева!

За да си намерим спонсори не е лесна задача у нас, въпреки, че сме шампиони по културизъм. Повечето марки изискват развита социална мрежа за да бъде представен техния продукт. Нашите социални мрежи за момента не са развити, не е имало кандидати, които да ни предложат спонсорство.

  • Instagram: Coach_romanski / Skyleen_fit
  • Facebook: Красимир Романски / Гергана Митрева