Камилско мляко цена и мнения

Пробвах истинско Камилско мляко на остров Саадият в Абу Даби. Мнения по темата на база опит! (+Видео)

Камилското мляко е един от най-редките млечни продукти. Почти абсурдно е да се намери камилско мляко в България, но не и в други страни като Обединените арабски емирства, където то се е превърнало в част от основната храна за много семейства.

Според писанията ползите от консумацията на камилско мляко са много и разнообразни. Използва се от векове от хора от цял свят заради лечебните си свойства. Камилското мляко се е използвало за лечение на различни заболявания като диабет и остеопороза.

Камилско мляко – мирис, вкус, хранителни вещества и цена на база опита ми

Никога до сега не бях пробвал натурално мляко от камила и ми се струваше, че то е само част от Арабските приказки с Аладин и вълшебната лампа. Бутилка от 1 литър натурално камилско мляко струва около 6-8 лева в Абу Даби, но цената му може да достигне и до 20-30 USD у нас и в някои други страни.

Camel milk Abu Dhabi Dubai

Камилското мляко е вид мляко, което се произвежда от камили. Този вид мляко има много по различен вкус от кравето прясно мляко, овчето и козето. Така че, ако сте от България и го консумирате за първи път, може да не ви допадне много. И все пак въпрос на вкус!

Камилско мляко може лесно да се намери в Обединените арабски емирства, които имат най-голямата популация от камили в света. Камилското мляко, което споделих във видеото по горе го закупих от средно голям хранителен магазин в Абу Даби за около 3 дирхама.

ВИДЕОТО МИ С ТЕСТ НА КАМИЛСКО МЛЯКО

Пробвах и камилско мляко с вкус на ягода и една тяхна подправка, чието име забравих… но вкусът му дори и плодов, лично на мен, не ми беше от най-любимите. И все пак, трябва да поставяме на първо място не вкусовите, а здравословните качества!

Ползи от редовната консумация на камилско мляко

Камилското мляко е напитка, която се консумира от векове от хората в Близкия изток и Северна Африка. Също така се консумира от някои хора в Индия, Пакистан и Бангладеш.

Билкова формула за повишаване на потентността при мъже

Твърди се, че камилското мляко има много ползи за здравето. Те включват:

  • Противовъзпалителни свойства;
  • Подпомага храносмилането;
  • Понижава нивата на холестерола;
  • Предотвратява диабета и др.

Камилското мляко съдържа повече от 20% от дневния необходим калций, който е от съществено значение за здравето и развитието на костите. Също така съдържа витамини като витамин А, В12, D3 и Е. Има предимства и недостатъци от пиенето на камилско мляко (бел. авт. например на мен не ми допадна вкусът), но като цяло има много ползи за тялото.

Търсиш Фитнес инструктор или личен треньор? Хранителен режим! Виж това...

Имаш въпрос? Ползвай онлайн формата по долу и аз Мартин Гергов ще ти отговоря, възможно най-скоро!

Въведете вашето име
Въведете вашата електронна поща или телефон за връзка за да получите отговор на зададения въпрос
Въведете вашето запитване
С изпращането на тази форма Вие потвърждавате, че сте съгласни, с "Условия за ползване" и доброволно предоставяте Вашите лични данни само и единствено за ползване за връзка с Вас при необходимост. Ако сте съгласен поставете отметка в квадратчето!