Кой е най-добрият курс за фитнес треньор и къде, как и защо ни е необходим?

Курс за фитнес треньор в София
Курс за фитнес треньор!?!

Кой курс за фитнес инструктор/треньор е най-добър за всеки решил да практикува тази професия е въпрос, който се оказа с повишена трудност.
И понеже получавам запитвания и в тази насока, то реших да споделя, моите виждания.

Кой е най-добрият курс за фитнес треньор?

Наистина ли смятате, че има такъв курс, който да е без нито една забележка. Лично аз не смятам, че има такъв еднодневен или пък двуседмичен курс, който да даде необходимите знания и опит, които ще са необходими за работата ви като „преподавател“ в тази насока!

Това, което най-вече ще ви даде подобен курс е т.нар. „диплома“ от която най-вероятно се нуждаете за да започнете някъде си в някой фитнес център работа като фитнес инструктор или фитнес треньор.

Имам диплома за фитнес треньор, която е валидна за всички държави!

Нима! Смяташ, че има такава диплома. Да има такива организации, които предлагат „всепризнати“ международни дипломи за „квалифицирани“ фитнес инструктори или поне така казват.
С подобна диплома можеш да започнеш работа като фитнес треньор във всяка една страна, но всъщност истината е друга!

Можеш „лесно“ да започнеш работа като фитнес инструктор в някой фитнес в България, но повечето наши фитнеси не изискват подобни хартийки. Назначаването обикновено става по усмотрение на управителя на комплекса на база отговорите, които даваш по време на своето интервю и опита, който имаш. Естествено дипломата, която имаш ще е едно плюсче и нищо повече!

Мога ли да работя с Българска диплома от курс за фитнес инструктор в Чужбина?

Това е една голяма надежда на не малка част от курсистите, които смятат да платят стотици левове за диплома от еди коя си агенция за обучение на фитнес треньори и след това да поемат към Чужбина за да работят това, което им харесва.

Фитнес инструктор или фитнес треньор курс
Кой курс за фитнес треньор да изберем за работа в Чужбина?

Лично аз се поразрових в Google търсачката и се оказа, че има един куп обещаващи всепризнати дипломи за фитнес инструктори. И все казват, че важат във всички страни или поне всички Европейски страни. Е да ама не!

Как да постъпим при избора на агенция предлагаща диплома за фитнес инструктор, ако желая да работя в Чужбина?

Преди няколко дни писах на няколко големи вериги за фитнес в Англия и Дубай, относно изискванията за работа като фитнес треньор. До момента ми отговориха само от една верига в Дубай. Ето и част от разговора:

Здравейте. Как мога да постъпя на работа като фитнес инструктор във Вашата верига фитнеси в Дубай? Какви документи са ми необходими?

– Може да започнете работа само с няколко курса.

Може ли да ми кажете, какви курсове и къде, трябва да бъдат проведени?

– От коя страна сте?

Аз съм от България. И подробна информация за мен ще намерите на личната ми уеб страница www.mgergov.com в раздел „За мен“.

– Това ще бъде достатъчно! Добре сте дошли!

Благодаря Ви Хасан!

Правилен подход при избор на курс за фитнес инструктор

Първо решете, къде и за какво Ви е необходима дипломата за фитнес треньор. Ако е за работа в България, то най-вероятно няма да имате проблем с работодателя към съответния фитнес, но смятам, че може и без нея(ако имате достатъчно доказан опит зад гърба си).

Фитнес инструктор в Дубай
Изградете доверие! Информирайте се!

Ако обаче решите да работите в Чужбина, то съветът ми е предварително да говорите с ръководството на съответните Чуждестранни фитнеси, относно документите(кои курсове и от кои агенции признават; признават ли дипломата, ако курса е завършен в България и т.н.), които са необходими. Различните фитнеси имат различни изисквания, и ако някои от тях могат да Ви наемат на база опита Ви, то други желаят да завършите обучението, което предлагат в съответната верига без значение, каква диплома имате!

Също така си подгответе подробна автобиография на английски език, като още по добър вариант е да имате личен блог сайт в който да споделяте опита си чрез снимки, видеа, авторски статии и това ще бъде един голям плюс за доверие към Вас! (ако желаете да помогна в тази насока – изготвяне на уеб сайт и обучение за работа с него – ползвайте телефон за връзка с мен – 0893 889 768 )

Кои са най-добрите учебни заведения за фитнес треньори у нас?

Ако желаете да натрупате солиден опит в професията треньор по фитнес, то съветът ми е да се насочите към Национална Спортна Академия „Васил Левски“, гр. София, където обучението е 4 години.

С доц. д-р Юлиан Карабиберов - основател на професионален колеж по спорт "Био Фит"
С доц. д-р Юлиан Карабиберов – основател на Професионален колеж по спорт „Био Фит“, www.biofitcollege.com

Естествено има и съкратен вариант Професионален колеж по спорт „Био Фит“, чието обучение е двугодишно и преподавателите също са кадри на Национална Спортна Академия „Васил Левски“.Mr. 3hours препоръчва

36.00лв.
-42%

Bсички продукти

Eternity Summer на Calvin Klein

37.00лв.
-26%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.