Кой е най-добрият курс за фитнес инструктор и къде, как и защо ни е необходим?

Кой курс за фитнес инструктор или треньор онлайн или на живо е най-добър за всеки решил да практикува тази професия е въпрос, който се оказа с повишена трудност. И понеже получавам запитвания и в тази насока, реших да споделя, моите виждания по темата на база опита си. Във фитнес средите съм най-активен от 1999-та година, когато ме приеха да се състезавам за отборна на Национална Спортна Академия „Васил Левски“ (НСА). Малко по късно ме приеха и като студент в академията, както и в Националния отбор на България по силов трибой.

След като приключих със състезателната си кариера и спортната академия, започнах работа като фитнес инструктор. Разбира се, ако нямате необходимия стаж е необходимо поне да изкарате някой курс за фитнес инструктор, но от читавите. И едва след това да се насочите да търсите работа из големите сайтове за свободни позиции или в Google по ключова фраза „Работа фитнес инструктор„.

Kурс за фитнес инструктор онлайн или на живо? Кой е най-добрият?

Наистина ли смятате, че има курс за фитнес инструктор онлайн или на живо, който да е без нито една забележка. Лично аз не смятам, че има такъв еднодневен или пък двуседмичен курс, който да даде необходимите знания и опит. Същите ще са необходими за работата ви като „преподавател“ в тази насока! Това, което най-вече ще ви даде подобен курс е т.нар. „диплома“ от която най-вероятно се нуждаете за да започнете някъде си в някой фитнес център работа като фитнес инструктор или фитнес треньор.

Имам диплома от курс за фитнес инструктор, която е валидна за всички държави!

Нима! Смяташ, че има такава диплома. Да има такива организации, които предлагат „всепризнати“ международни дипломи за „квалифицирани“ фитнес инструктори или поне така казват. С подобна диплома от курс за фитнес инструктор можеш да започнеш работа като фитнес треньор във всяка една страна, но всъщност истината е друга! Можеш „лесно“ да започнеш работа като фитнес инструктор в някой фитнес в България, но повечето наши фитнеси не изискват подобни хартийки.

Курс за фитнес инструктор

Назначаването обикновено става по усмотрение на управителя на комплекса на база отговорите, които даваш по време на своето интервю и опита, който имаш. Естествено дипломата от завършен курс за фитнес инструктор, която имаш ще е един плюс и нищо повече!

Курс за фитнес инструктор осигуряващ работа в Чужбина?

Това е една голяма надежда на не малка част от курсистите, които смятат да платят стотици левове за диплома от прехвален курс за фитнес инструктор (някои от които онлайн) от еди коя си агенция за обучение на фитнес треньори и след това да поемат към Чужбина за да работят това, което им харесва. Лично аз се поразрових в Google търсачката и се оказа, че има един куп обещаващи всепризнати дипломи за фитнес инструктори. И все казват, че важат във всички страни или поне всички Европейски страни. Е да ама не!

Кой е най-добрия курс за фитнес инструктор онлайн
Кой курс за фитнес треньор да изберем за работа в Чужбина?

Как да постъпим при избора на агенция предлагаща диплома за фитнес инструктор, ако желая да работя в Чужбина?

Преди няколко дни писах на няколко големи вериги за фитнес в Англия и Дубай, относно изискванията за работа като фитнес треньор. До момента ми отговориха само от една верига в Дубай. Ето и част от разговора:

Здравейте. Как мога да постъпя на работа като фитнес инструктор във Вашата верига фитнеси в Дубай? Какви документи са ми необходими?– Може да започнете работа само с няколко курса. Може ли да ми кажете, какъв курс е необходим и къде, трябва да бъде проведен? – От коя страна сте?Аз съм от България. И подробна информация за мен ще намерите на личната ми уеб страница www.mgergov.com в раздел „За мен“.– Това ще бъде достатъчно! Добре сте дошли! Благодаря Ви Хасан!

Подход при избор на курс за фитнес инструктор?

Първо решете, къде и за какво Ви е необходима дипломата от курс за фитнес инструктор. Ако е за работа в България, то най-вероятно няма да имате проблем с работодателя към съответния фитнес. Но смятам, че може и без нея (ако имате достатъчно доказан опит зад гърба си).

Ако обаче решите да работите в Чужбина, съветът ми е предварително да говорите с ръководството на съответните Чуждестранни фитнеси, относно документите (кой курс и от кои агенции признават, признават ли дипломата, ако съответния курс за фитнес инструктор е завършен в България и т.н.), които са необходими. Различните фитнеси имат различни изисквания, и ако някои от тях могат да Ви наемат на база опита Ви, то други желаят да завършите обучението, което предлагат в съответната верига без значение, каква диплома имате!

Кой е най-добрият курс за фитнес инструктор
Изградете доверие! Информирайте се!

Също така си подгответе подробна автобиография на английски език, като още по добър вариант е да имате личен блог сайт в който да споделяте опита си чрез снимки, видеа, авторски статии и това ще бъде един голям плюс за доверие към Вас!

(Ако желаете да помогна в тази насока – изготвяне на уеб сайт и обучение за работа с него – ползвайте телефон за връзка с мен – 0893 889 768 )

Курс за фитнес инструктор в НСА „Васил Левски“

Ако желаете да натрупате солиден опит в професията треньор или инструктор по фитнес, то съветът ми е да се насочите към фитнес курс от Национална Спортна Академия „Васил Левски“, гр. София, където обучението за треньор по вид спорт е 4 години. Естествено има и съкратен вариант – професионален колеж по спорт „Био Фит“, чието обучение е двугодишно и преподавателите също са кадри на Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Именно този колеж според мен предлага и най-добрият курс за фитнес инструктор в България.

Както споделих, трудно е да се определи кой е най-добрият курс за фитнес инструктор. И все пак е този, който ще ви даде знания, за да научи другите как да поддържат добра физическа форма. Най-добрият курс за инструктор по фитнес е този, който ще им даде знания, за да научи другите как да поддържат физическа форма. Поради тази причина е важно те да имат академичен опит в областта на физическите упражнения или анатомията и физиологията. По този начин те могат да дадат разумни съвети кои упражнения са безопасни и кои не.

Най-добрият курс за фитнес инструктор е този, който се фокусира върху основите на индустрията. Това може да включва как да преподавате различни класове, правилна форма за упражнения и др.

Търсенето на курсове за фитнес инструктор нараства!

С нарастващия брой хора, които стават здрави и здрави, търсенето на фитнес инструктори нараства. Кой е най-добрият курс за фитнес инструктор? Като индустрия, която съществува от дълго време, има много различни видове курсове, които предлагат различни нива на квалификация. Някои просто предлагат сертификати, докато други предлагат степени. Има и такива, които имат по-практични елементи, които ще ви дадат повече практически опит в тази област.

С доцент доктор Юлиан Карабиберов основател на колежа в който се провежда и обучителен курс за фитнес инструктор
С доц. д-р Юлиан Карабиберов – основател на Професионален колеж по спорт „Био Фит“

Има много фитнес курсове за хора, които искат да станат фитнес инструктор. Има някои курсове, които са безплатни, докато други изискват известно плащане. Курсът за фитнес инструктор зависи от това какво търси човекът. Например, ако лицето търси работа в която да се развива и инвестира, то трябва да обмисли преминаване на курс, одобрен от лицензионния съвет на държавата.

Курсовете за фитнес инструктори набират популярност по целия свят

Можете да намерите много такива курсове онлайн. Въпреки това, не всички от тях си струват вашето време и пари. Така че, преди да се запишете за такъв курс, е важно да знаете за неговите характеристики, продължителност и цена. С нарастването на фитнес инструкторите има все по-голям брой курсове, от които да избирате. Но с толкова много опции може да е трудно да намерите най-добрия курс за вас. Има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате онлайн курс за фитнес инструктор.

  1. Първо, важно е да знаете, какво ниво на сертифициране ви е необходимо за желаната от вас кариера като личен фитнес треньор във фитнес зала в София или друг град. Това ще ви помогне да стесните възможностите си и ще сте сигурни, че избирате курс, който ще отговаря на вашите нужди.
  2. Второ, помислете колко време имате на разположение за курса, преди да го започнете. Някои курсове са по-интензивни от други и изискват повече време, за да ги завършат успешно.
  3. И накрая, вземете предвид колко пари искате да похарчите за курса, преди да се запишете в такъв. Онлайн курсовете могат да варират от безплатни до скъпо платени. Като последните може да включват и обучение по дигитален маркетинг (изработка и поддръжка на сайт, поддържане на seo блог и други).

Хората винаги търсят начини да подобрят здравето си. Има много различни начини да направите това, но един от най-популярните е като вземете курс за фитнес инструктор. Има много налични курсове, така че може да е трудно да намерите най-добрия за вас.

Курс за фитнес инструктор от FHQA или?!

Тотално се объркахте нали? В Google ще откриете информация и отзиви за стотици курсове онлайн или на живо. Също така ще намерите платени или реално оставени отзиви, какво прави всеки един от тези курсове уникален и защо може да са подходящи за вас.

Някои от материалите ще започнат така… Ще започнем с нашия най-добър избор, който е курсът „Сертификация на фитнес инструктори“ от Fitness HQ Academy. Този курс е предназначен да научи хората за всички аспекти на обучението по фитнес, включително анатомия и физиология, общи стандарти за здраве и безопасност и дори основи на храненето.

Има много налични курсове за фитнес инструктор, но не всички от тях си заслужават. Най-добрият курс е този, който има практически уроци и ви предоставя всички базови практически знания, от които се нуждаете, за да бъдете добър фитнес инструктор. Той също така трябва да има уроци, които ви учат как да се маркетирате онлайн и на живо, както и как да създавате свои собствени класове за клиенти!

Често задавани въпроси

Има ли смисъл от курса за фитнес треньор или инструктор онлайн?

Смисълът е, че ще получите някаква си хартийка за завършения курс онлайн. Но тя сама по себе си едно голямо нищо, ако нямате необходимия опит. С други думи казано ще ви послужи да се хвалите с нея, както и да посъберете нови лайкове… И все пак помислете добре, ако е необходимо да си плащате за онлайн курс преподаван от машина!

Каква е заплатата за фитнес треньор на щат в София?

Смешна! Варира от 350-800 лева за осем часов работен ден. Разбира се някои фитнес центрове дават 50% от проведените тренировки с личен треньор и изготвени хранителни и тренировъчни планове, както и % от продажба на хранителни добавки. Но някои фитнес центрове имат и „странни“ изисквания за треньорите, така че внимавайте. Пример: Ако някой си поръча индивидуална тренировка с треньор… това означава, че си плаща да му обръщате внимание само на него. Но понятието е твърде разтегливо в редица фитнеси и може да ви създаде лоша репутация.

В кой фитнес център да започна работа като фитнес треньор?

Не може да се отговори току така! И все пак… във фитнес зала, която е най-близо до местоживеенето ви, особено ако желаете да водите и лични тренировки… т.е. да сте на разположение ежечасово.

Как да се рекламирам като фитнес треньор?

Хубаво е да си имате личен уеб сайт, който обаче да не е просто тип визитка, Дълга е темата… ако имате въпроси се свържете с мен.

Има ли разлика между фитнес инструктор и фитнес треньор?

Огромна! Фитнес инструкторът обръща внимание на всички клиенти, които са го помолили или платили за да го ползват, а фитнес треньора само на един клиент, като му води дневник, засича почивките между сериите и др. Именно поради тези причини и цената на услугите са различни.

Ако не знаете, откъде и как да започнете по темата „Курс за фитнес инструктор“ – се свържете с мен Мартин Гергов чрез онлайн формата за контакти или по телефона за да ви помогна на база опита си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *