маратонки adidas

Спринт с маратонки Adidas AdiZero Adios 2 Boost някъде в планината Тян Шан

Когато стане въпрос за професионално тичане, което не означава, че непременно трябва да се подготвяш за Олимпиада.
Професионално тичане е и онова тичане, което правиш всеки ден или през ден на стадиона или бягащата пътека с цел отслабване например.

Тогава, трябва да имаш и професионални маратонки за тичане, които да направят тренировката ти много по приятна и здравословна.
Тичането може да бъде, както на дълги разстояния с цел по голям разход на калории(по бързо отслабване) и/или издръжливост.
Тичането може да бъде и с цел развиване на взривната сила и/или мускулна маса на седалищните мускули(бразилско дупе) , като такова тичане е спринтът на 100 метра.

В днешната тема представям маратонки на „Adidas“, които на мен ми допадат най-много за спринт!

Тези маратонки носят името „Adidas AdiZero Adios 2“ и се раждат през март 2015-та година в Китай. Същите маратонки взех преди няколко седмици от онлайн магазина за оригинални маратонкиIZKUP.ME и обещах в една от предните ми теми, че ще ги тествам как са на пистата.

Именно за тази цел, реших да се пренеса медитирайки в тяхната родина Азия! И по точно казано, отидох в планинския масив Тян Шан, където да направя тест ревю. Вижте видео материала.

Видео материал. За да го изгледаш – кликни на видеото!

Маратонките „Adidas AdiZero Adios 2“ идеално прилепват по стъпалата ми и се сливат в едно цяло с тях. Комфортът, който създават по време на спринт е на професионално ниво, имайки предвид опита ми като бивш състезател в тази дисциплина на 100 метра.

Характеристики на „Adidas AdiZero Adios 2“

Маратонките „Adidas AdiZero Adios 2“ са изработени от Adizero – олекотени текстилни и синтетични материали за максимална лекота, проветрение и комфорт.

adidas за спринт маратонки

Обувките разполагат с:

  • Технология BOOST – представлява специален материал (междинна подметка), който предлага по-голяма издръжливост, амортизация, по-голяма дълготрайност и същевременно с това е по-лек и гъвкав от останалите междинни стелки.

обувки адидас

Технологията BOOST се формира от TPU (термопластичен полиуретан) еластомер, който притежава висока устойчивост на износване и високо ниво на гъвкавост.

adidas

При използването на този нов материал, дизайнерите от „Adidas“ са насочили своите усилия върху концентрацията на енергийната възвръщаемост.
Когато подметката се удари в земята енергията се губи. Благодарение на специалната BOOST технология енергията се абсорбира от крака и той не се натоварва излишно.

torsion adidas

  • Continental – специална подметка разработена съвместно с един от най- големите производители на автомобилни гуми. Гумени подложки с подобрено сцепление за всякакъв терен.
  • adiWEAR® подметка за максимална издържливост, особено в районите с високо износване.
  • Torsion система, която не позволява усукване на крака при движение по всякакъв вид терени и осигурява стабилност.

Това са най-добрите маратонки за спринт, които съм ползвал до сега. Когато бях състезател по спринт на 100 метра тренирах с Nike. Те също бяха добри, но бяха с по висока подметка и нямаха иновациите, които имат „Adidas AdiZero Adios 2“.
За втори път ползвам професионализма на онлайн магазин – IZKUPI.ME и отново съм предоволен! Моята оценка и за тези маратонки е 6+ / Мартин Гергов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *