Най ефикасните хранителни добавки за отслабване

Пет от най-ефикасните хранителни добавки за отслабване и по-добро възстановяване на база опита ми

Днешната ми статия отново е на тема сваляне на мазнините. Като ще разгледам най-ефикасните хранителни добавки за отслабване на база опита ми. Защото лятото малко по-малко започва да наближава. Ами, да! След около един месец пролетта започва да тропа на врата. И вече започват да набират скорост въпросите по тази тема – намаляне на подкожните мазнини.

Като същите набират най-голяма скорост около 2-3 месеца преди лятото. И едни от най-честите въпроси са: Как да отслабна бързо и как да отслабна лесно? И точно по тези въпроси ще споделя ценна информация на база опита си като дългогодишен фитнес инструктор и бивш състезател от Националния отбор на България по силов трибой и т.н.

Как да отслабнем лесно с едни от най-ефикасните хранителни добавки за отслабване?

В следващите редове ще ви споделя пет базови хранителни добавки в помощ на отслабването. Също така ще споделя и примерен хранителен режим за отслабване в който да ги включите.

Ефикасни хранителни добавки за отслабване препоръчани от фитнес инструктор
Ако имате въпроси за тези хранителни добавки се свържете с мен на тел. 0893 889 768

Първата на база опита ми от най-ефикасните хранителни добавки за отслабване. Която е може да се определи като най-базовата е протеиновият шейк на германската компания „ESN“.

Тази компания, грабна моето доверие след като посетих сайта й и видях сертификатите й с изследвания на протеините. След това си закупих протеини и от 1000 и от 900 грама за да ги тествам на вкус и разтворимост на база личния си опит със ститици хранителни добавки. И вече мога да споделя от първа ръка, че за мен това са най-вкусните и лесно разтворими протеинови шейкове, които съм срещал на пазара към днешна дата.

ГЛЕДАЙ ВИДЕО ЗА НАЙ-ЕФИКАСНИТЕ БАЗОВИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ НА БАЗА ОПИТА МИ

Така че, първата хранителна добавка, която бих определил като най-базова, това е суроватъчния протеин на прах. Във видеото по-горе представям един от протеиновата гама на “ESN” и това е „Flexpresso Protein Coffee”. Този протеинов продукт съдържа комбинирани суроватъчни протеини (концентрат и изолат – общо 75% съдържание на белтъчини на 100 грама продукт) богати на заменими и незаменими аминокиселини плюс 80 mg натурален Кофеин в доза. Вкусът му според мен е… наистина Отличен!

ESN Протеините са отличени за „Най-продаваните Протеини в Германия“ за последните шест години.

Протеиновият шейк е чудесен помощник в днешния забързан начин на живот. Благодарение на него можем много лесно да си набавим необходимото количество белтъчини, особено сутрин, когато апетитът липсва. Или пък, когато времето ни притиска или нямаме възможност да консумираме твърда храна. В случай, че не знаете как да включите протеиновия шейк към вашия хранителен режим! Йеп! Свържете се с вашия личен фитнес треньор или с мен, и ще ви помогна.

Протеин за отслабване с вкус на кафе

Много хора ползват витамини и минерали, екстракти от билки, фибри, пробиотици, омега 3-6-9. Както и някои от най-ефикасните хранителни добавки за отслабване. Но забравят за нещо много по-важно. И това е храненето. Правилното хранене – съдържащо необходимото количество белтъчини, сложни въглехидрати и по-малко мазнини. Храненето е базата!

Белтъчините са храната за мускулите, ставите, хрущялите. И, когато не можете да си набавите протеини от твърда храна поради една или друга причина. Тогава на помощ идва именно протеиновия шейк.

Следващата силна и стабилна хранителна добавка от поредицата ми на тема „Най-ефикасните хранителни добавки за отслабване“ е аминокиселината Л-Допа

Тази аминокиселина се извлича от растението от семейство „Бобови“ – Бакла. По младото поколение може и да не чувало за него, но особено набор 79 (който съм и аз), както и онези като мен расли на село – знаяр, какво е бакла. Аминокиселината Л Допа се използва за повишаване нивата на допамин („хормон на щастието“) и растежния хормон (познат и като „Хормон на младостта“.

Л допа мнения за отслабване хранителни добавки

Растежният хормон освен, че е познат като хормон от който зависи израстването на височина до 25 годишна възраст, има и други ползи. Той допринася за по-младежкия ни вид, намалянето на подкожните мазнини и повишаване силата и издръжливостта на мускулите. Има сведения, че L-dopa повишава и либидото при жените и мъжете.

Третата хранителна добавка, която е хубаво да включите в менюто си за отслабване е ISO Mineral

Предполагам се досещате, че става дума за минерали. Приемът на минерали е от огромно значение за всеки, който е подложен на обилно потоотделяне. Например, ако сте решили да отслабвате бързо, то предполагам сте наясно, че е необходимо да има калориен дефицит, което НЕ означава гладуване! С други думи казано, колкото повече калории изгаряте всеки ден, толкова по-бързо ще свалите натрупаните излишни мазнини.

Електролити на прах немски

Това ще рече, че най-вероятно след като си направите силовата тренировка с базови упражнения ще е необходимо и да потичате 10 километра или повече на бягащата пътека, в парка или на стадиона. Може да включите и педалиране на велоергометър или пък каране на велосипед. Именни тогава се отделя най-много пот. А с потта се губят и ценните ни минерали. И така, колкото повече се потим, толкова повече губим и минерали. И ако не си ги набавяме ще настъпи момент в който липсата им ще се отрази на организма ни и ще се наложи да прекратим тренировката си.

Липсата на минерали може да доведе до схващане на мукулатурата, намаляване на издръжливстта й, умора, демотивация и др.

Именно затова е важно да приемаме ISO Mineral и по време на тренировка. За целта си разтаваряте една или две дози в 500 или 1000 мл вода и пиете на глътки по-време на тренировката, както и след нея. Вкусът на тази немска добавка е лим (съвсем леко кисел и съвсем леко сладникав).

Четвъртата добавка, която е сред т.нар. базови добавки използвани за отслабване е Л-карнитин

В случая обаче съм се спрял на най-добрата й форма според мнения и изследвания, и това е Ацетил Л карнитин. Acetyl L-carnitine е много по-мощната формула от Л-поредицата карнитин. Ацетил Л карнитинът съдейства не само за изгарянето на мазнини и доставянето на повече енергия, но и повишава концентрацията и мисловните процеси.

Накратко Ацетил Л Карнитин спомага за по-лесното пренасяне на мастните клетки до митохондриите, където те изгарят и отдават енергия. А същата използваме като „гориво“ за по-интензивни тренировки. Също така може да се добави и Креатин монохидрат, който значително вдига силата и издръжливостта на мускулите, но има един недостатък и това е, че задържа вода.

Виж също:

Начинаещите потребители, понякога бъркат л-карнитин с креатин, но двете добавки за коренно различни и прдполагам разбрахте разликите. Ако все пак имате въпроси се свържете с мен за отговор на база личен опит като ползвател, фитнес треньор и бивш професионален състезател по силов трибой и културизъм.

И базова добавка номер 5 на която съм се спрял в битката с мазнините и като цяло за по-добро бвъзстановяване е Витамин Б-комплекс на германската фирма „Zein Pharma“

Хранителната добавка Витамин Б-Комплекс на Зейн Фарма е висококачествена натурална добавка, която съдържа комбинация от всичките 8 основни Витамина от група Б в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма. B-Komplex ми беше препоръчан за употреба от моят треньор в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, гр. София за по-добро психическо и физическо възстановяване.

Магазин за хранителни добавки София МОЛ Парадайс
Имаш въпрос? Попитай ме още сега или заповядай в магазин „Vita Mag“ в гр. София, кв. Хладилника, ул. „Атанас Дуков“ 1 (в близост до МОЛ Парадайс)

Така че, ако се чудите, кои от хилядите хранителни добавки да изберете и не разполагате с огромни бюджети! Имайте предвид това, което споделих на база опита си. И не забравяйте поговорката, която гласи така: „Не питай старило, а патило. А най-добре и патило, и платило“. До нови срещи! По Здрави, Мартин Гергов