Еми-Мари Тодорова

„Боксът не проповядва насилие“ / Еми-Мари Тодорова (3-тен Европейски шампион по бокс)

„Ако имаш желание, талантът идва!“ Започвам не случайно с този позитивно зареден и бликащ мотивация цитат. Сподели ми го преди седмица бръснар от Ирак при който поддържам брадата си. Мотивацията заема важно място сред най-безценните неща, които могат да ви накарат да промените живота си. Мотивацията може да се нарече братовчед на Любовта, и също като нея – не може да бъде купена, колкото и пари да имаш. Но тя може да ви бъде дадена като подарък от силни личности. Хора, преминали и през трънливите пътища на живота. Падали и ставали.

И възрастта не е от значение! Именно един от тези рядко срещани мотиватори (сред които Иван Абаджиев, Андон Николов – Олимпийски шампион, Янко Карабаков, Паскал Дойчев, Митко Илиев, Ахмед Али и др.) с които ме е сблъсквал живота е и трикратната Европейска шампионка по бокс – Еми-Мари Тодорова.

Еми-Мари Тодорова - тренировки по бокс
Еми-Мари Тодорова – Трикратен Европейски шампион по Бокс

За фитнеса, диетите, емоциите и любовта с Еми-Мари Тодорова

Тя е само на 20 години, но мотивацията с която може да ви зареди, в безброй пъти превишава възрастта й. Преди да стигне до „голямата си любов – бокса, Еми-Мари преминава през гимнастика, танци и модерен балет. Вижте подробности по темата във видео интервюто ми.

Видео материал. За да го изгледаш кликни на видеото!

ВИЖ ОЩЕ ВИДЕА В YOUTUBE КАНАЛА МИ - КЛИКНИ ТУК

В предварителен разговор Еми-Мари ми сподели и за част от трудностите в живота с които се сблъсква. Но благодарение на спорта и треньорската подкрепа на баща си, тя изгражда воинът в себе си, но запазвайки почита към доброто.

Как тренира и как се храни Еми-Мари Тодорова?

Трикратната Европейска шампионка не смята, че има мъжки и женски спортове. Тя тренира бокс по 5-6 пъти на седмица, като понякога тренировките й са двуразови. Средната продължителност на една тренировка е около 1,5 – 2 часа. Освен тренировките на боксовия ринг, Еми-Мари тренира и във фитнес залата.

Тренировки по бокс за жени
Снимка във фитнес залата на „Pulse Fitness & Spa Bulgaria“

Упражненията на които набляга във фитнеса са онези, които все по малко спортуващи правят днес. Става дума за базовите упражнения – пълен клек с щанга зад врат, мъртва тяга, гребане с щанга, раменни преси, изтласкване и др. Относно храненето си сподели, че то е на всеки 3 – 3,5 часа, като главно набляга на белтъчини от животински произход. Разбира се не изпада в крайности, като си похапва и по богати на мазнини храни.

Тренировки за отслабване по бокс
Еми-Мари Тодорова / Снимка: Facebook

И формулата й за красиво тяло не е никак сложна. Просто изгаря много повече калории от колкото приема, благодарение на системните си всекидневни тренировки.

Разбира се, нямаше как да не я запитам и за Любовта?

Според нея любовта е огромна тема, но най-вече се изразява в топлината, която усещаш от това, че някой с нетърпение те очаква да се прибереш. Относно въпроса ми, кой е „Главата на семейството“ в една връзка. Еми-Мари отговори така: „Този, който има по силен характер без значение от пола. Този, който се справя с проблемите, а не ги оставя на течението. И все пак смятам, че двамата във връзката заедно са най-силни и нуждата от „Глава на семейството“ е излишна!“

Бокс за жени
Еми-Мари Тодорова / Снимка: Фейсбук

Еми-Мари тренира от скоро в „Pulse Fitness & Spa“. И ако ви е предала дори частица от мотивацията си! Съветът ми е да не чакате, а да стартирате промяна на живота си към по-добро още днес, като направите своята първа крачка към ново начало!

Започнете тренировки по бокс и/или фитнес, потопете се в СПА-то и още повече с клубните оферти на здравната верига с 8 огромни обекта в гр. София и Пловдив от 1.90 лв/ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *