Най-добрите упражнения за загряване преди силова тренировка

Най-добрите упражнения за загряване преди фитнес са базовите

Най-добрите упражнения за загряване са най-рядко използвани от непрофесионалните спортисти в публичните фитнес центрове. За разлика от тях обаче професионалните тежко атлети не пропускат никога загряване преди силова тренировка. И определено знаят цената на загряването преди силова тренировка. Но защо масовия потребител пропуска най-добрите упражнения за загряване преди тренировка?

Отговорът се крие в липсата на качествена информация за най-добрите упражнения за загряване. Днес има безкрайно много информация за най-различни упражнения, като много от тях са странни, неефективни и понякога доста опасни за здравето. Кога за последно срещнахте в Youtube видео с упражнения за загряване преди силова тренировка! Не се сещате, нали? Може би са стотици на територията на България.

Вижте правилното изпълнение на най-добрите упражнения във видео материала!

Загряването е най-важната част от тренировката. Защото, ако не сме загрели, както трябва може да няма и тренировка! / Отговор на този въпрос ми даде преди години Професор Павел Добрев от Национална Спортна Академия, докато си правех тренировката в залата по вдигане на тежести! Споделям опита по темата си и с вас, читателите на блога ми.

ВИДЕО МАТЕРИАЛ

В следващите редове ще ви запозная с още подробности за най-добрите упражнения за загряване преди тренировка. Упражнения, които ги правя над 18 години и никога не съм имал сериозна травма въпреки, че съм тренирал професионално един от най-опасните силови спортове в Света – силов трибой.

Най-добрите упражнения за загряване преди тренировка по фитнес (силова тренировка).

Преди да престъпите към силовата си тренировка, която може да бъде за бедра, бразилско дупе, гръб, гърди, рамене, коремни мускули или друга мускулна група! Запомнете, че няма по важна част в тренировката от загряването преди силова тренировка. Правете упражненията за загряване в следната последователност, изброена по долу.

1. Започнете с лек крос за 10 минути;

най-добрите упражнения за загряване преди фитнес тренировка
Кросът може да направите във фитнес залата (в случай, че няма бягаща пътека) или на бягащата пътека.

Целта на кроса е да повиши температурата на тялото, като по този начин мускулите стават по гъвкави. Гъвкавостта от своя страна намаля риска от травми на мускулите и сухожилията. Не тичайте с бързо темпо, а с нормално. Целта е не да се изморите, а да загреете!

2. Въртене на главата;

комплекс упражнения за загряване на мускулите
Въртете главата плавно. Направете 1 серия с по 10 повторения на всяка страна.

Целта на това упражнение за загряване е да раздвижи и загрее мускулите в областта на врата.

3. Въртене на раменете;

5 упражнения за правилно загряване
Въртете ръцете в областта на раменете плавно. Направете по 1 серия с по 10 повторения на всяка страна.

Целта на упражнението „Въртене на раменете“ е да раздвижи и загрее раменните мускули.

4. Въртене на ръцете в лактите;

Най-доброто упражнение за загряване на лактите.
Въртете плавно ръцете в областта на лактите. Направете по 1 серия с по 10 повторения на всяка страна.

Въртенето в областта на лактите ще намали риска от травми, които могат да се получат при изпълнението на упражнения, включващи движение в лактите.

5. Въртене на китките;

Упражнение за загряване на китките
Плавно въртете ръцете в областта на китките. Направете по 1 серия с по 10 повторения на всяка страна.

Това упражнение ще загрее ръцете в областта на китките. Въпреки, че изглежда елементарно и дори смешно за повечето непрофесионални спортисти! Упражнението е напълно сериозно!

6. Въртене в кръста;

Въртене на кръста е най-доброто упражнение за загряване на кръста.
Плавно въртете горната част на тялото в областта на кръста. Направете 1 серия с по 10 повторения за всяка страна.

Бъдете особено внимателни с изпълнението на упражнението „Въртене на тялото в кръста“. Голяма част от хората имат проблеми с кръста поради липса на упражнения за загряване преди тренировка. Както и поради неправилно изпълнение на упражненията за дългия гръбен мускул.

7. Въртене на коленете и глезените.

Това е сред най-добрите упражнения за загряване на коленете и глезените.
Плавно въртете краката си в областта на коленете. Направете 1 серия с по 10 повторения за всяка страна.

Въртенето на краката в областта на коленете загрява краката в една от най-опасните части на тялото, когато стане дума за клякане или разгъване на коленете с тежести. Загрейте ги много добре! Упражнението се използва за загряване и на глезените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *