Отварят ГКПП Ивайловград Кипринос на 11 април 2022 година от 6 часа

Отварят ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ на 11.04.2022г. Благодаря на подкрепилите петицията!

Отварят отново ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ този понеделник (11 април 2022г.) в 06.00 часа, сподели вчера вечерта във фейсбук профила си кмета на Ивайловград – Диана Овчарова. Над две години граничния пункт свързващ Ивайловград с Гърция не работеше, като причината беше уж Ковид! Странна и изпълнена с глупости на търкалета за мен Мартин Гергов причина, която обаче затормози хиляди безработни хора и бизнеси в района! Именно безработицата беше главния критерий, който ме натъжи и мен, понеже Гърция не веднъж и дваж ми е осигурявала работа, поради голямата безработица в района.

Много добре си спомням времето когато съм ходил да вадя аспержи, да копая памук и да бера череши в съседна Гърция с хора от града. Няма как да забравя и времето, когато семейното ни кафене, както и другите бизнеси се пълнеха с хора. И изведнъж КОВИД е’ва мамата на всичко! Но не е виновна световна PR кампания, уважаеми читатели. Не може, ей така решаваш и затваряш една граница за чието отваряне си има над 20 годишна история и причината била липсата на фургон или нещо свързано с КОВИД-а!

Всички материали по темата за отварянето на ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ в блога ми

И още повече… възел който дава въздух на едно от ряско останалите китни местенца, запазило се от тотално обезлюдяване и днес благодарение… и на ГКПП-то. А обезлюдени райони в този и други краища на България има много! Изгледайте видео материала по темата!

Източник на видеото: Нова Телевизия

С тази публикация искам да изкажа огромно благодаря на всички хора и медии, подкрепили петицията „Да отворим ГКПП Ивайловград – Кипринос“

Петицията беше организирана на 1-ви февруари 2022 година, като преди това бях изпратил е-мейл запитване до канцеларията на президента на РБългария. Петицията придоби гласност благодарение на фейсбук групата на град Ивайловград, вестник „Марица“, Българско Национално Радио „Стара Загора„, XNEWS.BG, Desant.net, Телевизия „ETV“, Българска Телеграфна Агенция, един народен представител с който разговарях по темата… с други на които бях писал, така и не получих отговор по е-мейл или телефон за връзка.

ИНТЕРВЮ ПО ТЕМАТА – ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Петицията имаше над 300 споделяния и събра онлайн 352 подписа, както от гр. Ивайловград, така и от други райони на България. Огромна радост е и за мен да разбера, че ГКПП „Ивайловград – Кипринос“ отваря врати отново и нека никога повече да не ги затваря! По Здрави, Мартин Гергов (Mr. 3Hours)