Течен Л-карнитин или Л-карнитин на капсули, когато отслабваме?
Блог

Течен Л-карнитин или Л-карнитин на капсули, когато отслабваме?

Течен л-карнитин
Какво да пия, когато трябва да отслабна е въпрос, който измъчва всеки начинаещ, решил да поеме нелекия път към красивите мускули с нисък процент подкожни мазнини.

Маркетинг

Днес пазарът е затрупан с хранителни добавки, като всяка една от тях е от отлична или поне така казват в магазините и по форумите, където се предлагат. И това води до объркване на незапознатите потребители.

л-карнитин на капсули

Но пък от всички хранителни добавки за отслабване една от тях винаги бие класациите, защото е позната на почти всеки без значение от стажа спортуващ. Да, това е Л-карнитин.

Л-карнитин – описание

Л-карнитинът е вид аминокиселина, която спомага за по-лесното пренасяне на мастните клетки до митохондриите, където те изгарят и отдават енергия.

Оптималните нива на Л-карнитин в тялото са важни за превръщането на мазнините в енергия.
Също така увеличава работоспособността, намалява на умората и допринася за по-добро и бързо възстановяване, намалява нивата на амоняк при интензивно трениращите атлети(високите нива на амоняк в мускулната тъкан водят до умора).

Вреден ли е л-карнитин?

Л-карнитинът не е лекарство, а хранителна добавка.
Именно по тази причина можем да твърдим до известна степен, че не вреди на организма, стига да не се прекалява с него.


Дозировки, които причиняват странични ефекти като стомашни неразположения и диария са при еднократен прием от 10 000 мг.

Как и кога се приема л-карнитин?

Л-карнитин се приема около 15-20 минути преди тренировка под формата на капсули, таблетки или течен в дози от 500 до 5000 мг
Обикновено се съчетава с хранителен план за отслабване, силова и кардио тренировка. Именно тогава се постига и най-добър ефект от приема му.

отслабване с л-карнитин

Дневната доза на L-карнитин по RDA не е определена, но прием от 1 гр. дневно е напълно безвредна. Видимо ефектът на препарата се изразява чрез повишаване на потенето. Хора, целящи да отслабнат, могат да се консултират с лекар и да приемат и по-високи дози.
В някои случаи дневната доза може да бъде увеличена на 2-4 грама. При спортисти се смята, че тя не трябва да надхвърля 7-8 гр./ден.

L-карнитинът прави и слабо изразен депо ефект и при прием над един месец дозите могат да се намалят или да се направи пауза.

Л-карнитин на таблетки, капсули или течен?

Течният л-карнитин се усвоява по-бързо от този на капсули или таблетки, и това не е причина да кажем, че той е по-добър от този на таблетките.
Със сигурност течния л-карнитин се усвоява по-бързо, но и със сигурност, това „по-бързо“ няма кой знае, колко да избърза с отслабването!

L-carnitine 1000мг - 60 капс.
L-carnitine капсули от 1000мг – 60 капсули
60 капс. по 1000 мг
Цена: 23.00 лв
Л-Карнитин Течен Explode 500мл(50 дози)
Л-Карнитин Течен Explode 500мл(50 дози)
500мл (50 дози)
Цена: 22.00 лв
 L-Carnitine
L-Carnitine Reflex Nutr., Англия – 100 капсули
100 капс. х 500мг
Цена: 50.00лв

Течният л-карнитин е по-подходящ за прием непосредствено и най-вече по време на самата тренировка(особено, когато тренировките са с голяма продължителност с цел изразходване на повече калории).

фитнес инструктор в град София

Вземи книгата за тренировки у дома. Кликни тук!

фитнес инструктор в град София

youtube fitnes instruktor

Мартин Гергов / Автор на блога

Аз съм 4-тен Национален шампион по силов трибой, 4-ти в Света по мъртва тяга за 2001г. , фитнес треньор и блогър. Тел. за връзка с мен: 0893 889 768

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.