Диета за отслабване на дебели хора

Ти си дебел не защото ядеш по няколко близалки на ден, а защото си мързелив!

Аз работя професионално в сферата на фитнеса вече над 20 години. И през тези години съм се сблъсквал с най-различни хора. Повечето от тях, желаят да отслабват с 3-5 до 10 килограма, и почти никога не успяват. Но е имало и такива, които са били толкова дебели, че се движеха като валяк и дишаха все едно са тичали на спринт 5 км крос.

И някои от тези хора успяваха да се преборят с килограмите

Тези хора не бяха като другите. Някои от тях нямаха време да идват дори на тренировка, но спазваха стриктно хранителния си план, колкото и трудно да им беше, и така успяха за около година да се отърват от излишното си над 60 кг тегло (но кожата им увисна от липсата на силови тренировки за обем). Но, къде се криеше успеха на „малцината“ в битката с отслабването!

Откакто 186 килограмовия „чичка“ Слави се превърна в строен младеж и 46 годишният бизнесмен свали 6 килограма за 10 дни(това беше и целта му) аз започнах да ги давам за мотивационен пример на всеки, който се бореше с излишното си тегло. А методиката е изключително проста, но не трябва да си мързелив!

Три важни правила в битката с отслабването

 • Правило 1

Мога ли да ям сладко по време на диета за отслабване? – Всъщност ако си на диета, то най-вероятно гониш бързи резултати за кратко време, така, че и сега можеш да ядеш сладки неща, но преди да ги изядеш – виж, колко калории съдържат и след като ги погълнеш имай предвид, че трябва да ги изразходиш.

Диета на 3 часа
Правилно хранене на всеки 3 часа

Така, че правилният вариант е да се ориентираш към правилно хранене на всеки три часа, което да можеш да спазваш постоянно без да те затормозява особено!

 • Правило 2

Аз съм под постоянен стрес в работа! Възможно ли е това да е също причина за напълняването ми? – Стресът може не само да доведе до напълняване, но и до тежки болести. Особено, когато говорим за постоянен стрес. Не трябва да се притеснявате панически за нищо. Нито в работа, нито в къщи, нито за пари, за нищо! Негативните емоции са най-лошият демотиватор за всяка една ситуация! Бъдете позитивни. Просто се хранете на всеки три часа, спортувайте активно всеки ден и резултатите ще дойдат.

 • Правило 3

Нямам мотивация за тренировка! Какво е решението в този случай?

„Не вярвам, че трениращият сам бодибилдър е способен да създаде емоционалния заряд, който има тренировката с тренировъчен партньор или фитнес инструктор. Ако имате проблеми с концентрацията или мотивацията си, или пък не постигате целите, които смятате, че трябва да постигнете, сериозно обмислете възможността да намерите добър фитнес партньор или инструктор. Това може да Ви изстреля на върха!“ / Уайдър.

– Запомнете добре и следвайте тези редове казани от създателя на културизма Уайдър. Потвърждавам ги и аз, защото най-трудните тренировки са ми били, онези в които тренирах сам(в 21.00 часа вечер след училище) в онази малка и прашна фитнес зала в моя град Ивайловград.

Фитнес сам
Най-трудно се тренира сам

Тогава бяха най-трудните ми години на тренировки. Нямах познания, нямах тренировъчен партньор, но имах голяма мотивация, която ми помагаше да не се отказвам. А тя беше, че винаги ще съм една крачка пред тези, които не тренират!

Да тренираш пълноценно сам е невъзможно

Работейки години наред във фитнес залите съм стигнал до извода, че масово посещаващите фитнес зала в Столицата са просто посетители, неосъзнати „спонсори“ на фитнес центъра, но не и сериозно трениращи! Те идват със скъп автомобил, говорят на висок глас, ще си купят най-скъпата енергийна напитка,  ще хвърлят 200 лева за уиски в диско клуба, но не и за фитнес инструктор, защото те „знаят“ как да тренират!

Фитнес зала в София
И все пак има изключения. Терминаторът също има хубав мотоциклет!

И до ден днешен аз мразя да тренирам сам. Ненавиждам тренировките си без качествен тренировъчен партньор, защото това е слаба тренировка. Тренировка подходяща за хора след тежка операция, но не и за мен! Нямаш ли точния човек до теб, който да ти помогне правилно за последните 3-4 повторения от работната серия, които да натоварят мускула тотално в дълбочина и да предизвикат необходимите микро разкъсвания на мускулни влакънца, честно казано не очаквай завидни резултати. Да! И сам воинът е войн, но не тук! А в приказките на Шехерезада!!!

2 thoughts on “Ти си дебел не защото ядеш по няколко близалки на ден, а защото си мързелив!

  • М. Гергов says:

   Здравейте Нели,
   Мускулна маса се сваля с гладуване или с други думи казано системна липса на необходимите количества белтъчини в храненето. Но това е супер нездравословно! Здравите мускули предпазват тялото ни от редица нездравословни влияния, които може да ни навлече ежедневието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *