Упражнения за красиви рамене за жени и мъже

Две топ упражнения за красиви рамене от рубриката ми за фитнес в списание „9 Месеца“

Упражнения за рамене жени, упражнения за рамене, упражнения за рамене в домашни условия. Мислите си, че само на мъжете им отива V-образната форма в горната част на тялото? Напротив! Не мечтаете ли за красиви и изразителни рамене, които да привличат погледите? Благодарение на тях талията ви оптически ще изглежда по-тънка и по-секси. Звучи чудесно, нали? За да постигнете това, трябва да се доверите на т.нар. базови упражнения, които развиват всяка една мускулна група.

Достатъчно е да правите по две базови упражнения за рамене един до два пъти седмично (представям ги по-долу). И само след месец и половина ще забележите положителните резултати. Раменните ви мускули ще станат по-красиви и ще придобият атлетична форма. А когато се разхождате из магазините за дрехи, ще започнете да се оглеждате за блузки без ръкави или за потници. Точно това е и целта – да се гордеете с раменете си и да ги показвате!

Упражнения за рамене номер 1? Ето кои са най-подходящите за начинаещи!

В следващите редове представям най-добрите базови упражнения за рамене в домашни условия или във фитнес залата. Те са напълно достатъчни за качествена тренировка с цел натоварване на раменните мускули.

Раменни преси с гири или щанга

За целта е необходимо да вземете две подходящи гири или щанга в зависимост от силата, издръжливостта и опита ви. А след това да пристъпите към изпълнението. Ако тепърва започвате тренировки е препоръчително да ползвате услугите на личен фитнес треньор. Това супер базово упражнение за рамене натоварва всички части на раменните мускули, без задната част. За нея не е необходимо добавянето на допълнително упражнение с цел натоварване на тази част. Същата се натоварва достатъчно добре при тренировките за гръб (гребане с щанга от стоеж, гребане с дъмбел или на скрипец и др.).

упражнения за рамене жени

Начинът на изпълнение е следният: Заемете изходна позиция и разкрачете краката си, така че да се изравнят с широчината на раменете ви. Важно е гръбначният ви стълб да бъде в S-образна форма по време на изпълнение на движението. След това внимателно започнете да спускате гирите или щангата зад врата си. Спрете в момента, в който сте достигнали линията с върха на ушите си.

Фитнес съвети след нормално раждане

Важно е да не спускате повече, понеже съществува опасност от травми. Вдишвайте в лесната част на движението (надолу) и издишвайте в трудната част (нагоре). Работните серии на упражнението са от 4 до 8, като всяка е по 15 повторения.

Книга с фитнес тренировка в домашни условия

Упражнение за рамене номер 2: Придърпване на гири или щанга до брадата

Заемете отново изходна позиция, като застанете прави с разкрач на краката на широчината на раменете. Поддържайте същата S-образна стойка на гръбначния стълб при изпълнение на движението. Стремете се лактите да водят по време на цялото упражнение.

упражнения за рамене в домашни условия

Вдишвайте при спускане на ръцете и издишвайте при повдигане. Добре е упражнението да се направи от 4 до 8 пъти по 15 повторения.

Важно условие при изпълнението на тези упражнения за рамене в домашни условия или във фитнес залата и няколко съвета за правилно хранене!

Много важно условие и за двете упражнения е да не забравяте почивките между сериите. Те обикновено са около 40–60 секунди. Хранете се на всеки 3–3,5 часа – почти както се храни и вашето бебе. Добре е да наблягате на белтъчините, предимно от животински произход – всякакви видове филета, както и на въглехидратите – зърнени храни. Но не прекалявайте, постарайте се да намерите границата и баланса за себе си. Не забравяйте да пиете и вода – около 3 литра дневно.

Тренировка с упражнения за широки рамене или релеф

Упражнения за широки рамене

Един от най-често задаваните въпроси във фитнес залата от жените е свързан с опасението от развиването на много широки рамене. Разбира се това няма как да се случи, ако не правим системни тренировка с упражнения за широки рамене. Което ще рече, че целта в този случай е изграждане на мускулна маса. А упражненията са същите като по горе. Разбира се могат да бъдат добавени и допълнителни и/или някои да бъдат заменени в зависимост от възможностите на потребителя.

Характерното за тренировките с цел повишаване на мускулна маса е „упражненията за широки рамене“ да се изпълняват с по 8-10 повторения. Което ще рече, че последните 4-5 повторения от всяка работна серия, трябва да бъдат изпълнявани с помощта фитнес треньор, фитнес инструктор или на тренировъчен партньор.